Slavný dirigent z Televarieté Václav Hybš slaví 80. Pracoval pro STB?

 Celebrity 
04. června 2015 04:50 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Václav Hybš patří k nejlepším českým dirigentům a nyní slaví 80. narozeniny! Z minulé doby má ale prý obrovský vroubek! archiv
Geniální dirigent Václav Hybš se dožívá 80 let. Na pražský Žofín mu v úterý večer v rámci mega koncertu přišla popřát plejáda jeho přátel z řad šoubyznysu. Jenomže slavný kapelník má vroubek. Podle některých zdrojů měl údajně spolupracovat s STB!

Karel Gott, Eva Pilarová, Petra Janů, Felix Slováček, Radim Schwab, Pavlína Filipovská, Jitka Zelenková, Kateřina Brožová, Jiřina Bohdalová se zúčastnili koncertu, který točila i televize. Všichni Hybšovi přáli štěstí, zdraví a ještě mnoho úspěchů. Gott si s ním dokonce zadirigoval. Jenže, v sále se nesly i drby, které jsou bohužel možná pravdou.

„No víte, že Hybš byl u STB. Že měl od nich půjčený ten byt? No asi neudával, spíš aby měl klid,“ říkala o pauze jedna dáma v davu druhé.

Bohužel skutečně v roce 2000 byl kapelník a kdysi Zasloužilý umělec Václav Hybš uveřejněn na seznamech spolupracovníků Státní bezpečnosti. Spolu s STB měl podepsat spolupráci jako agent a měl údajně propůjčený od této zločinecké organizace byt. Jeho krycím jménem byla Kapela.

Hybš se před lety ke kauze příliš nevyjadřoval. Snad jen ve smyslu, že o tom, že byl někde evidován, nevěděl. Pokud byl však někdo veden jako agent, spolupráci musel vědomě podepsat, i přesto, že nikde neškodil.

Shodou okolností na seznamech STB figurovala i jeho velká kamarádka, herečka Jiřina Bohdalová, které Hybš oddirigoval většinu jejích Televarieté a Silvestrů. Herečka se nějakou dobu kvůli tomu také soudila a soud vyhrála. Domohla se toho, aby její jméno bylo ze seznamů smazáno.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve