ŠOK! Stodola Michala Tučného je minulostí! Známe pravdu, proč už nebude!

 Celebrity 
24. dubna 2015 04:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Michal Tučný král české country odešel před dvaceti lety archiv
Jezdily na ni desítky tisíc lidí. Výdělky šly do statisíců, měla to být vzpomínka na slavného zpěváka. Teď po šestnácti letech je konec! Řeč je o Stodole Michala Tučného. Jeho dcery Michaela a Gábina se rozhodly, spolu s matkou Martou Tučnou - Novotnou, že veleakci zaříznou!

Důvod? Prý nejsou peníze! Jenže doposud byly a organizátorky na Stodole rozhodně neprodělávaly. Vydělaly vždy desítky či stovky tisíc korun. Z původně stylového country festivalu na počest krále české country Michal Tučného se stal mišmaš. Vystupovali na něm lidé, kteří neměli s Tučným ani jeho muzikou nic společného.

„Jsme docela rádi, že to tu nebude. Protože to bylo strašný. Umíte si představit, že do téhle vísky o sto číslech popisných, přijede tři pět, sedm nebo dvanáct tisíc lidí? Vždyť je to šílenství,“ ulevila si obyvatelka Hoštic u Volyně, kde také žije režisér Zdeněk Troška.

Protože letos uplynulo 20 let od úmrtí Tučného a v pražské Lucerně se konal velký vzpomínkový koncert, rozhodla se rodina a přátelé, že Stodola letos už nebude. Tedy to spíš vypadá, že už vůbec nebude.

Řada lidí z Hoštic, ale i okolí byla spíš nešťastná z toho, že celý víkend byla vesnice obšancovaná, uzavřená, spoustu opilců, nepořádku a hlavně hluku. Teď poprvé bude klid.

Vdova po Michalu Tučném trochu naštvala některé jeho kamarády. Nechala se totiž slyšet, že někteří lidé na jejím manželovi parazitovali, když zpívali veřejně jeho písničky. Na mysli měla možná legendárního Standu Drobka, který před časem také zemřel. „To, že na Stodole zpívali lidi různých žánrů, kteří Michala neznali a nikdy neviděli, jí nevadilo? Trochu divné prohlášení,“ dodal jeden z bývalých přátel Tučného.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod