Víme, proč se Šárka Grossová s dcerami se zesnulým expremiérem loučily tak krátce!

 Celebrity 
23. dubna 2015 04:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Šárka Grossová po rozloučení se zesnulým manželem Stanislavem Grossem se ohradila mlčením a neutrálním výrazem Profimedia
Téměř "národní" vdova Šárka Grossová s dcerami Natálií, Denisou a nejbližšími se na včerejším rozloučení se zesnulým Stanislavem Grossem v kostele na Vyšehradě loučili jen čtvrt hodiny. Proč tak krátce, když to byla poslední šance, jak být se svým milovaným manželem, tatínkem, synem?

"Šárka chtěla, aby to bylo důstojné, ale ne drásající! Rozloučili se s ním jen v úzkém rodinném kruhu a za vše mu poděkovali. Bylo to velmi dojemné a museli se všichni hodně držet," svěřil se VIPStory.cz jeden z blízkých přátel rodiny Grossových.

Intimní rozloučení se mělo údajně konat nad otevřenou rakví. To nebylo ani pro Šárku, ani pro její dcery žádným šokem. Viděly v posledních týdnech, jak manžel a tatínek odchází a jak jeho tělo chřadne.

"Byl to už věchýtek, nemohl chudák nic. Jen hýbat očima. Nemohl jíst, polykat, mluvit, dýchat a hýbat se. Bylo to pro něj v podstatě vysvobození a pro rodinu taky. Nejhorší je dívat se na těžce umírajícího a trpícího. Je to kruté, ale čas to zahojí, ale kdyby to takto trvalo pár dní, týdnů, bylo by to pro ně daleko horší," říkají rodinní přátelé.

Po rozloučení, na kterém nechyběli přátelé, známí, producenti muzikálů Oldřich Lichtenberg, Ema Krahulíková, někteří z herců a zpěváků, s kterými Natálka Grossová hraje, ale i bývalí političtí kolegové. Kromě premiéra Bohuslava Sobotky, dorazil i bývalý premiér Jiří Paroubek s manželkou, či exministryně Petra Buzková.

Po církevním obřadu byla rakev s pozůstatky převezena do krematoria ke zpopelnění. Zřejmě dnes by si urnu měla rodina převzít a uložit ji na důstojné místo. Zda to bude hřbitov, nebo třeba zahrada vily ve Slivenci, není zatím jasné.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47