Královský životopisec komentoval vztah prince Harryho a Meghan Markle. Drží se jí jako záchranného voru, říká

 Celebrity 
02. listopadu 2022 08:12 / Pavla Krejčí
  9
📷
1 fotografie v galerii
Princ Harry a Meghan Markle vzbuzují mnohé kontroverze Depositphotos
V exkluzivním rozhovoru prozradil královský životopisec Tom Bower svůj pohled na kontroverzní pár, Harryho a Meghan. Ve své knize Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory vykresluje prince jako muže, který je hluboce ovlivněn traumaty z dětství.

Nikdo nevzbuzuje takové kontroverze jako princ Harry a jeho manželka Meghan Markle. Po jejich odchodu z Británie jsou jejich vztahy s královskou rodinou hluboce narušeny. Podle mnohých názorů toto manželství nikdy nemělo vzniknout. Bývalá herečka prý prince táhne ke dnu a využívá pouze jeho psychické nerovnováhy. Britští občané se netají tím, že ji nemají příliš v lásce a jejich prince podle nich ovládá podle libosti. Nejspíše už jen proto si za svůj domov zvolili frivolnější Ameriku, kde na ně nedoléhá tlak tradicionalistické Anglie.

Názory na jejich toxický vztah se však objevují stále častěji a nemálo hlasů napříč z celého světa tvrdí, že se manželství jednou rozpadne. Bývalý americký prezident Donald Trump například pronesl, že si Meghan omotala prince kolem prstu, a je jen otázkou času, než se rozejdou.

Královský životopisec Tom Bower ve své nejnovější knize Pomsta: Meghan, Harry a válka mezi Windsory nabídl svůj pohled na tolik probíraný pár. Podle něj vévodkyně ze Sussexu splňuje všechny požadavky, kterých se Harrymu nedostalo od jiných přítelkyň. A z toho důvodu se nechal polapit. 

Bower odkazuje na minulost, která je nedílnou součástí Harryho myšlení a jednání. Vše má svůj prvopočátek v dětství, které nebylo zrovna bezproblémové. Bower tvrdí, že je princ „poškozený“ a „velmi narušený“ právě v důsledku traumat získaných z dětství. A Meghan věděla, jak si ho má díky tomuto faktu namotat na prst.

„Je psychicky narušen jak smrtí své matky, tak chováním otce k matce a k jemu samotnému, když byl ještě dítě,“ tvrdí Bower. Především smrt princezny Diany hluboce narušila jeho psychiku. Když v roce 1997 zemřela, bylo mu pouhých 12 let, a tak mladý chlapec, navíc pod neustálým náporem médií a královských povinností, se jistě nemůže se vším přirozeně srovnat, a zanechá to v něm následky.

Problémové manželství jeho rodičů i samotný vztah k Charlesovi byly základními pilíři, které zásadně ovlivnily jeho život a psychiku. Minulý rok se v podcastu Daxe Sheparda s názvem „Armchair Expert“ k tomuto tématu vyjádřil a obvinil svého otce z předávání „cyklu genetické bolesti a utrpení“.

A když se na scéně objevila Meghan, vytušila v princovi zranitelnost. Bower věnoval pozornost jejich prvnímu setkání. Ačkoliv ona sama tvrdila, že o princi a královské rodině příliš nevěděla, Bower její tvrzení vyvrací. Podle něj provedla pečlivý výzkum. „Její genialita spočívala v tom, že než se s ním setkala, pečlivě ho prozkoumala a jako inteligentní žena s mnoha zkušenostmi přesně věděla, jaká tlačítka zmáčknout,“ tvrdí životopisec.

Bower předestírá scénář, který vytvořil sám život – Harry byl nešťastný a Meghan mu nabídla cestu ven, znamenala pro něj něco nového. „Drží se jí jako záchranného voru,“ uvádí. Těžko říci, jak velký vliv na prince bývalá herečka má. Nicméně fakt, že se záhy po svatbě vzdal celého života, rodiny a rodné Británie, je poměrně výmluvný. Na druhou stranu, domovina byla neustálou připomínkou toho, co nenáviděl a co mu vzala, a úprk do Ameriky mohl být jakýmsi osvobozením. „Myslím, že si mnohem víc užil ,pádlování´ v Pacifiku než podávání rukou v Británii,“ píše Bower.

Životopisec se rovněž domnívá, že nedávná smrt a pohřeb královny Alžběty II. musely být pro Harryho obzvláště obtížné. Ze všech stran cítil, že je královským vyvrhelem. Bylo mu zakázáno nosit vojenskou uniformu a nebyl pozván na předpohřební recepci.

„Myslím, že pohřeb v něm probudil určitý smutek, jelikož byl odříznutý od své rodiny a přátel a prostě byl outsider,“ dodává Bower. „A myslím, že se tak vytváří velký tlak na jejich vztahy.“

Princ Harry nepochybně trpí tím, že jsou vztahy s jeho rodinou na bodu mrazu. Především rozbroje s milovaným bratrem Williamem mu nedají spát. Nicméně posledním přáním královny Alžběty bylo, aby se její rodina opět spojila. Doufejme, že se tak jednoho dne opravdu stane.

Autorský článek, další zdroje: pagesix.com  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod