Petra Nesvačilová se inspirovala v Orientu: Novorozenou dcerku pojmenovala podle princezny

 Celebrity 
29. října 2022 10:46 / Pavla Krejčí
  1
📷
1 fotografie v galerii
Petra Nesvačilová dala dcerce netradiční jméno NextFoto
Krásná Petra Nesvačilová je čerstvou maminkou a užívá si první chvíle s novorozenou dcerkou. Při výběru jejího jména zabrousila až na daleký Orient. Připomíná princeznu z pohádky. Dostala krásné jméno Jasmína Rikka.

Petra Nesvačilová se v šestatřiceti stala poprvé maminkou. Na svém Instagramu sdílela snímek s ručičkou novorozeněte a podle barvy bylo zjevné, že se jedná o holčičku. Petra se sice snažila těhotenství dlouho tajit, přesto si ho náležitě užívala. Do poslední chvíle však prý nevěděla, co se jí narodí. S partnerem Tomášem se totiž rozhodli, že se pohlavním miminka nechají překvapit. Herečka porodila v jedné z pražských nemocnic, o detaily se však nepodělila.

Usměvavá Petra se při výběru jména rozhodla sáhnout do zahraničních zásob. Inspiraci k ní zavála až z dalekého Orientu, a dcerku tak nakonec pojmenovala skoro až královsky. Malá princeznička nese jméno Jasmína Rikka Vápeníková, příjmení má samozřejmě po otci. První jméno je perského původu a připomíná pohádku o Aladinovi, zatímco druhé jméno pochází z Japonska.

„Je tu! Jsme zdraví a šťastní,“ uvedla herečka a režisérka na Instagramu u fotky dětské ručičky. Narození potomka radostně okomentovala řada kolegů a známých tváří.

„Vítej, holčičko! Buďte spolu šťastné a zdravé! Obr gratulace i od Sofie!“ napsala Jitka Schneiderová, zatímco David Gránský podotkl: „Hodně zdraví. Teď začíná ta správná jízda!“ Mezi dalšími gratulanty se objevila Monika Absolonová, Jitka Čvančarová, Hana Vágnerová a další. 

Krásné princeznovské jméno se v poslední době v Česku těší velké oblibě. Navíc není jediná, která využívá nejen cizí jméno, ale dokonce dvě. Mezi nejčerstvější maminky patří například Eva Burešová, která synka pojmenovala Tristan William, přičemž odkazovala na rytíře kulatého stolu. Z dětí známých osobnosti jsou pak nejvíce vidět hlavně dcery Karla Gotta, Charlotte Ella a Nelly Sofie.

Obě jména zajišťují holčičce krásné vlastnosti i budoucnost. Jasmína je perského původu, a jak je jistě zjevné, odvozuje se od omamně vonící květiny jasmín, která se používala jako přísada do parfémů v celé perské říši. Její jméno pak znamená „dar od Boha“. Nositelky tohoto jména jsou silnými osobnostmi, z nichž vyzařuje přirozená autorita. Jsou odvážné, ambiciózní a energické. Na druhou stranu také bývají netrpělivé a mnohdy ztrácí toleranci. Nejznámější nositelkou tohoto jména je princezna Jasmína z pohádky o Aladinovi z produkce Disney. Je tak možné, že inspiraci šťastní rodiče nalezli zde.

Pokud jde o druhé jméno, Rikka, jeho původ nalezneme v Japonsku. Předpovídá nezávislost, touhu stát se vůdcem a mít všechno ve vlastních rukou. Ženy s tímto jménem bývají spolehlivé, společenské a dobrodružné. V překladu znamená „šest květin“. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Nesvačilová (@petranesvacilova)

Autorský článek, další zdroj: momjunction.cz

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47