Princezna Diana se krátce před smrtí chtěla odstěhovat do USA. A to i přesto, že by ji královská rodina připravila o děti

 Celebrity 
26. srpna 2022 11:41 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Diana měla plán. Chtěla utéct do Ameriky Wikimedia Commons / Nick Parfjonov
Už pětadvacet let by mohla princezna Diana žít spokojeně v Americe, kde by tak dnes mohla být nablízku svému synovi Harrymu. Zůstalo ale jen u plánů. Nicméně podle nových informací Diana stěhování skutečně plánovala, navzdory tomu, že si byla vědoma faktu, že ji královská rodina připraví o oba syny.

Dianiny plány prozradil pětadvacet let po její smrti její bývalý bodyguard Lee Sansum. Mohlo být stěhování přes oceán důvodem k tomu, aby byla zinscenována autonehoda, jak sama Diana tvrdila už o dva roky dříve? Tuto informaci tehdy dostala z důvěryhodných zdrojů, ale většinou byla svým okolím považována za paranoidní. S největší pravděpodobností se to ale svět už nikdy nedozví.

Jenomže Lee Sansum, který Dianu hlídal během její letní dovolené v roce 1997 v St. Tropez, kterou Diana trávila se svým přítelem Al – Fayedem, tvrdí, že Diana rozhodně žádné paranoidní projevy nevykazovala a byla naopak velmi uvolněná.

Sansum o svých dnech, které trávil s Dianou, napsal knihu nazvanou Protecting Diana: A Bodyguard´s Story. V knize se zmiňuje o tom, že Dianě dělali největší problémy paparazzi, kteří ji naháněli na každém kroku a byla přesvědčená o tom, že přestěhováním do USA od nich bude mít klid. "Alespoň v Americe mě mají rádi a nechají mě na pokoji," řekla Diana během dovolené svému bodyguardovi.

Sansum se jí tehdy zeptal, zda se hodlá Diana stěhovat i se svými syny Williamem a Harrym, ona mu ale odpověděla, že si je dobře vědoma toho, že jí to královská rodina nedovolí a je smířená s tím, že je bude vídat jen o prázdninách. Sansum se ve své knize domnívá, že si Diana myslela, že touto mateřskou obětí dost možná svým synům dopřeje většího klidu a šťastnější dětství.

"Diana byla skvělá matka, tak milující a pozorná ke svým dvěma chlapcům, ale vypadalo to, že je možná bude muset oba opustit, aby unikla tisku, který ji neúnavně pronásledoval každý den jejího života. Bylo to také proto, aby je osvobodila od veškeré té pozornosti, které se jim dostalo, když byla s nimi," píše přímo Lee Sansum ve své knize.

Diana měla zjevně o svém stěhování do Ameriky opravdu jasno. Dokonce se na konci své dovolené na francouzské riviéře záměrně svojí ochrance ztratila, protože chtěla sama zástupcům médií říct, že opouští Anglii. Nakonec s novináři Diana opravdu mluvila, ale o svém záměru jim neřekla nic.

Sansum také ve své knize popisuje, jak se Diana na dovolené v St.Tropez chovala a vyvrací tím různá tvrzení, že by princezna byla mentálně nestabilní nebo dokonce paranoidní. Naopak tvrdí, že se chovala velmi uvolněně a vše, o čem spolu mluvili, mělo logiku. Bodyguard rovněž tvrdí, že její poměr s Dodim Al – Fayedem nebyl rozhodně žádným letním románkem, ale šlo o velkou lásku, která měla potenciál vyvinout se v dlouhodobý vztah.

Lee Sansum měl štěstí hned dvakrát. Jednak měl tu možnost pracovat pro Dianu, kterou považoval za velmi normální a laskavou ženu, ale měl také štěstí, že s ní nejel do Paříže. Na konci srpna roku 1997 byl jejím hlídáním v Paříži pověřen jeho kolega Trevor Rees - Jones. 31. srpna, když Diana s Dodim odjížděli z večeře do milionářova pařížského bytu, došlo k oné nechvalně známé autonehodě, kterou Diana předvídala už o dva roky dříve. Trevor Rees - Jones z nehody vyvázl s těžkými zraněními, řidič, Diana i Dodi ale v pařížském tunelu zemřeli.

Autorský článek, další zdroj: The List

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve