Miroslav Etzler musel pod vodu v obleku, košili i kravatě. Po těžkém průběhu nemoci covid-19 měl strach, aby to udýchal

 Celebrity 
24. června 2022 12:39 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Martin Pechlát a Miroslav Etzler se potápěli v oblecích a kravatách v bazénu aquaparku Se svolením Herminapress
Focení je pro mnohé umělce spíš noční můrou než příjemným zážitkem. Stát někde hodiny pod světly v ateliéru je pro ně děsivá představa. Ale co takhle několik metrů pod vodou, a navíc ve společenském obleku? To teď potkalo Miroslava Etzlera a Martina Pechláta.

Za vším není nějaká obliba obou herců dělat ulítlé věci, ale nová divadelní komedie Cravate club, kde hrají jen oni dva. Kvůli focení vizuálu se museli ponořit do potápěčského bazénu v čestlickém aquaparku.

„Má asi osm metrů do hloubky, ale my jsme byli asi metr pod hladinou. Vždycky jsme tam byli pár desítek vteřin a pak jsme se zase vynořili. Nadýchli, zkontrolovali záběry a zase jsme se potopili. Bylo to hodně zajímavé a nás to po chvíli začalo bavit," svěřil se inStory.cz Miroslav Etzler, který si užíval focení s kolegou Martinem Pechlátem a odbornicí na podvodní fotografování Lucií Drlíkovou.

„Kromě nějakého potápění s mobilem ve voděodolném pouzdru jsem takhle nikdy nefotil. Obzvlášť s celou produkcí, a ještě v oblecích. To byla vážně má premiéra, ale pro umění se občas musejí překonávat hranice,“ podotkl Etzler, který si před pár měsíci prošel těžkým průběhem nemoci covid-19.

„Strach jsem neměl, jen jsem musel dávat pozor, abych to udýchal. Přeci jen mám ty plíce o něco menší, ale zvládli jsme to skvěle.“

Taky pro Martina Pechláta bylo focení pod vodou premiérové. „Kromě toho, že musíte mít otevřené oči pod vodou, aby to vypadalo přirozeně, ještě musíte hlídat košili, aby neplavala, sako a kravatu. Nikdy jsem focení pod vodou nedělal, tohle bylo poprvé a moc fajn,“ podotkl Pechlát.

Oba herce pod hladinou hlídal profesionální tým, aby se herci cítili v bezpečí. Musela se nad bazén postavit speciální konstrukce, aby se měli herci čeho chytit, když se vynořili. 

„Fotili jsme plakát na komedii, kterou v říjnu uvedeme v Divadle Metro jako pražskou premiéru a taky s ní budeme cestovat. Cravate club je o tom, co všechno se může stát mezi dvěma velkými kamarády. Bude to vtipné i napínavé…. Víc neprozradím,“ dodal ještě mokrý Miroslav Etzler, jemuž stejně jako kolegovi Pechlátovi kapalo ze šosů.

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008