Zemřel sexuolog Radim Uzel. Prohrál dlouhý boj se zákeřnou rakovinou žaludku

 Celebrity 
03. května 2022 11:20 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Radim Uzel zemřel po boji s rakovinou ve věku 82 let Se svolením TV Nova/volný zdroj
Zemřel sexuolog a bývalý gynekolog Radim Uzel. Bylo mu 82 let. Svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál už v noci na pondělí, ale jeho smrt až nyní oznámil jeho vnuk Jan Uzel. Sám lékař věděl, že se jeho konec blíží.

Radim Uzel se naposledy na veřejnosti ukázal letos 7. března, kdy se zúčastnil slavnostního aktu předávání státních vyznamenání na Pražském hradě. Od prezidenta Miloše Zemana převzal medaili za zásluhy. Už tehdy bylo znát, že jej trápí zdraví.

Známý sexuolog a gynekolog Uzel byl pohublý a bylo vidět, že bojuje s vážnou nemocí. Přiznal, že se mu po zdravotní stránce nedaří dobře a jeho stav se nevyvíjí pozitivně. "Do roka a do dne tu nebudu. Nejsem na tom dobře, ale holt takový je život. Všichni jednou zemřeme," prohlásil před svými přáteli před časem i do médií, kterým po ocenění poskytoval rozhovory.

Všichni doufali, že se jeho stav, tedy rakovina žaludku, zlepší, ale on sám věděl, že se blíží jeho konec. "Vím, jak na tom jsem a pokud mi to můj stav dovolí, na rozhovor rád přijdu. Ale obávám se, že už k tomu nedojde," řekl před necelým měsícem smutně na pozvání produkce pořadu Face To Face. 

Následně byl umístěn do nemocnice v Motole. Jeho vážný stav již vyžadoval stálou péči. "Ano, dědeček v noci na pondělí bohužel zemřel. Rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu," potvrdil také inStory.cz jeho vnuk Jan, který byl v posledních měsících Radimu Uzlovi velkou oporou a staral se o něj. 

Předchozí dva roky byly pro známého lékaře velmi krušné. Kromě boje s těžkou formou onemocnění Covid, kdy ležel na JIP vojenské nemocnice ve Střešovicích, přišel také o nejbližšího člověka svého života. Zemřela mu manželka Helena, s níž byl 54 let. Odešla po vleklých zdravotních potížích. Ani to pochopitelně nepřidalo zdravotnímu stavu Radima Uzla, který se však se svou vážnou nemocí pral statečně až do konce. 

Zdroj: idnes.cz, cnn.iprima.cz.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít