Plastický chirurg doc. Měšťák: O prsou na pojišťovnu, nafouklých rtech i možných hrozbách estetické medicíny

 Face To Face 
11. listopadu 2021 08:43 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
MUDr. Ondřej Měšťák se zabývá estetickými i plastickými úpravami prsů i obličejů Face To Face
Je českým plastickým chirurgem, je synem slavného otce ve stejném oboru. Nezabývá se jen estetickými úpravami prsou, tváře a dalších částí těla, ale především rekonstrukcemi prsní tkáně a břišní stěny po onkologických onemocněních. A varuje před nehybností obličejů kvůli přemíře výplní či botoxu. Hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byl doc. MUDr. Ondřej Měšťák.

To, že se syn potatil, tedy, že Ondřej Měšťák jde ve stopách svého otce, slavného plastického chirurga Jana Měšťáka, byl jakýsi přirozený vývoj. Ondřeje už na gymnáziu bavila biologie a chemie a postupně přišel k nápadu, že by taky chtěl jít na medicínu.

„Možná to bylo i tím, že jsem žil jenom mezi doktory a žádnou další variantu jsem nezvažoval. V prostředí sportu jsem vyrůstal hlavně mezi doktory. Pak jsem vystudoval medicínu, kde mně zajímalo více oborů, třeba intervenční kardiologie, která je v Česku jedna z nejlepších na světě a během krátké doby může změnit osud člověka,“ řekl MUDr. Ondřej Měšťák.

Sám přiznává, že drobné „spory“ mezi ním a otcem, uznávaným odborníkem, byly a jsou pouze tehdy, pokud jde o inovativní postupy v oboru. „Táta je konzervativní v něčem a opravdu si jde tou svou osvědčenou cestou. Indikuje konzervativní operace, aby byly bezpečné, mnoha pacientům vůbec nedoporučí operace, dělá menší zákroky, které nejsou tak invazivní a je tam menší riziko komplikací,“ říká k opatrnosti otce jeho dnes už neméně odborně kvalitní nástupce, syn Ondřej Měšťák.

Sám se věnuje kromě jiného hlavně oblasti ženského poprsí. Jak u žen, které mají pocit, že mají ňadra malá a chtějí větší, tak u těch, jež prošly onkologickým onemocněním, léčbou a ztrátou části či celého prsa.

„Používáme jak implantáty, tak tukovou tkáň, a ještě různé posuny tkáně uvnitř prsu, svalů, které vedou k lepšímu přirozenému výsledku. Tak to je jedna z věcí, kombinací technik, které používáme.“

Prsa jsou velké a věčné téma. Otázkou zůstává, zda opravdu každá žena může získat po zákroku hezká a dobře vytvarovaná ňadra. Záleží podle Měšťáka na vstupních parametrech, jelikož jde až o 50 různých typů včetně pozice hrudníku a extrémně důležitá je kůže, kolik jí je, zda je takzvaně laxní, nebo naopak moc pevná… a k tomu patří řada dalších kritérií. Odborníci se ale snaží, aby vždy klientka byla spokojená.

„Jsou různé požadavky na ta prsa, ale taková, aby si žena na ně na pláži v písku musela udělat ďůlek, aby vůbec mohla ležet na břiše, nedoporučuji,“ zmínil MUDr. Měšťák.

Samostatnou kapitolou je úprava obličejů. V posledních letech je trendem řada variant takzvaného omlazení nebo zbrzdění stárnutí. Někdy za každou cenu, ať už botoxem, výplněmi, metacrillem či jinými postupy. Pokud to klienti, většinou klientky přeženou, je vina jak na straně jich, tak i lékařů. K čemu by se odborník od zákazníka neměl nikdy nechat donutit, co je ještě hezké a co už ne a jaké mohou být následky?

Jaké jsou nové trendy? Podstupují plastické a estetické úpravy i muži a jakých partií? A co dělá plastický chirurg kromě dennodenní práce na sále? I o tom Ondřej Měšťák ve Face To Face promluvil.

Zdroj: Face To Face.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008