Když sexy modelky nestačí

 Celebrity 
20. února 2021 08:03 / Ema Maxová
  0
Loading...
📷
7 fotografií v galerii
Sexy ženy a krásná auta, to šlo vždy ruku v ruce Peugeot
V reklamách na parfémy, módu či kosmetiku můžete obdivovat nádhernou modelku či modela. Firmy prodávající spotřební elektroniku a produkty pro domácnost se často zaměřují na rodinu a v jejich klipech tak potkáte štěstím zářící rodiče a jejich roztomilé (většinou dvě) ratolesti. Sladkosti propagují děti, alkoholické nápoje zase mladší i starší muži. Farmaceutické společnosti často najímají na natáčení reklamních spotů seniory. Na druhou stranu poměrně různorodé požadavky mají automobilky.

Jednou vidíte sebevědomého svalovce či elegantního manažera, jindy partu sotva odrostlých teenagerů, menší či větší rodiny… Možná si vzpomenete, jak před několika lety diváky uchvátila reklama na osobní dodávku, kde hlavní roli sehrála skupina batolat. V automobilové branži totiž platí: co auto, to osobnost.

Důležité je vhodně sladit vlastnosti auta a cílovou skupinu, kterou je třeba oslovit. Klíčové je zacílit přesně na ty klienty, pro které je ten či onen typ auta určen. Podívejte se, jak si s tímto úkolem poradila francouzská automobilka Peugeot.

Model 308 je jako stvořený pro aktivní, sebevědomou ženu. Přesvědčit vás o tom má sexy modelka za volantem. Fastback Peugeot 508 prezentuje sportovní a charismatický mladík. Na čtyřkolku to chce zvolit správného nedbale elegantního dobrodruha. A nemůže chybět rozesmátá rodinka prezentující velkoprostorové rodinné vozidlo.

Někdy se ale automobilka s modelkami, jejíž jména veřejnost nezná (a ani se o ně nezajímá), nespokojí. Chce známé tváře, které jejich vozu dodají ještě větší osobitost. Sází na to, že si zákazníci budou chtít pořídit stejný model vozu, s jakým jezdí jejich idol. Automobilový svět se tak hemží celebritami ze všech oborů. Nejoblíbenější jsou zřejmě zpěváci. V Česku můžete vidět jezdit v Peugeotu například operní pěvkyni Andreu Kalivodovou. Ta preferuje SUV Peugeot 3008.

Adam Mišík zase jezdí s Peugeotem 208. Mladý talentovaný umělec je známý svým pozitivním vztahem k elektromobilům, snadno ho pak potkáte s elektrickým modelem e-208 na dobíjecích stanicích v centru Prahy. Vřelý vztah k Peugeotu má i zpěvák Mika. S kolínským miniautem 108 natočil osvěžující videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=akfy6jh98S8

Další obor, který automobilky v oblasti reklamy často poptávají, je sport. A sportovci různých disciplín většinou své jméno s určitou automobilovou značkou spojují rádi. Příkladem je jeden z nejslavnějších tenistů světa, Novak Djoković. Světová jednička propaguje Peugeot e-208. Novak ovšem natočil reklamy i na jiné modely francouzské značky, příkladem je tato: https://www.youtube.com/watch?v=NYNnXxXfye4

V neposlední řadě se automobilové značky snaží zviditelnit své modely v různých filmech. Herci jsou tak často v hledáčku agentur. Ve voze značky Peugeot s tak proháněl například Kevin Costner ve filmu 3 dny na zabití. Ve filmu Lucy se zase Peugeot dostal do společnosti Scarlett Johansson a Morgana Freemana. Skutečným majstrštykem se pak stal film Taxi, kde role automobilu vstoupila do dějin kinematografie. 

Témata: celebrity, auto
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít