Vdova po Karlu Gottovi poděkovala lidem a tohle ukázala

 Celebrity 
05. října 2020 19:56 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Ivana Gottová se o svého těžce nemocného muže s láskou starala Archiv Ivany Gottové
Čas zahojí všechny rány, ale člověk nikdy nezapomene. Alespoň tak to vnímají statisíce fanoušků Karla Gotta, od jehož smrti uplynul neuvěřitelný rok. Kvůli koronavirové izolaci se vzpomínky na hřbitově nemohla zúčastnit jeho žena Ivana. Teď se ozvala a příznivcům svého muže poděkovala.

Ivana Gottová zároveň ukázala fotku ze hřbitova na Malvazinkách, kde je hrob Karla Gotta doslova obsypán květinami, věnci i svíčkami od těch, kteří sem od 1. října, ode dne výročí, zamířili. 

"Moje první cesta po izolaci... Vytvořili jste Kájovi doslova květinový ráj. Děkuji vám, že vzpomínáte se mnou! Vaše Ivana," vzkázala vdova po Mistrovi všem fanouškům nejslavnějšího českého zpěváka.

Nákaza koronavirem přinutila Ivanu být doma, v izolaci. Proto se ven dostala až nyní. A byla dojatá z toho, že místo posledního odpočinku jejího muže je tak hezky vyzdobené.

Všichni, i ona sama, se nemohou dočkat, až do kin za týden vstoupí očekávaný dokument Karel, jehož autorkou je režisérka Olga Malířová Špátová, která tak byla v nejbližší blízkosti Karla Gotta a jeho rodiny a které Ivana umožnila zachytit vše, co jen šlo, i těsně po skonu slavného zpěváka. 

"Líbilo se nám, že – ač velmi mladá – měla o filmu již tenkrát jasnou představu. Navíc byla vstřícná a pokorná. Natáčela vždy nenápadně a tiše, v doprovodu nejužšího štábu – většinou jen ona a zvukař. A to byl také jeden z důvodů, proč jsme ji opět oslovili. Věděla jsem, že Karlovi záleží na tom, aby se mohl svým příznivcům pochlubit šťastnou rodinou. A tak jsme kameru nechali nahlédnout více do našeho soukromí...," prozradila detaily spolupráce na dokumentu, který má Gotta představit primárně jako člověka. 

Ivana Gottová se také svěřila s tím, jak obrovská změna ji a celou rodinu čekala, když jejímu manželovi lékaři před více jak dvěma lety sdělili, že jeho nemoc se vrátila. 

"Poté, co manželovi, a tím i celé naší rodině, na konci roku 2017 znovu vstoupila do života vážná nemoc, byl si plně vědom toho, jak omezené množství času mu na tomto světě zbývá. Naučili jsme se společně radovat z každého dalšího dne, žít pouze a jenom přítomností." 

Dokumentární film Karel je i podle Gottové o lásce, statečnosti, píli, pokoře a lidskosti jejího manžela. O lásce k rodině, o otevřeném a důstojném smíření s nemocí, ale také o pracovitosti a oddanosti milované profesi a drahým příznivcům.

"A v neposlední řadě o hudbě, kterou můj muž nade vše miloval, která mu byla vším!
Ovšem nejen tím by, podle mne, tento životní dokument mohl motivovat či inspirovat mnohé začínající mladé umělce, které, věřím, může důvěrně oslovit jak Karlova úcta k publiku a řemeslu, tak i jeho radost z oboru, který si vybral a měl nesmírně rád. Film vypráví pravdivý a upřímný příběh o mimořádně úspěšném, milovaném, slavném a přitom skromném, hodném a slušném člověku, jehož já byla tou vyvolenou a šťastnou ženou. Za to zůstanu až do konce svých dnů hluboce vděčná," dodala Ivana Gottová, která stále žije ve vile na Bertramce se svými dvěma dcerami. 

Příští rok vyjde také rozsáhlá autobiografická kniha, kterou stihl Karel Gott vytvořit, vybrat do ní se svými přáteli fotky. A Richard Krajčo, který složil pro Gotta a jeho dceru Charlotte Ellu dnes obrovský hit Srdce nehasnou, nedávno prozradil, že vzniklo ještě něco, co je zatím tajné. A co v podstatě vzniklo prý ještě za života Karla Gotta. 

"Až bude čas, všichni se to dozví. Ale je to něco, co lidi hodně potěší," svěřil se před pár dny zpěvák a muzikant Richard Krajčo. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve