Neuvěřitelná energie Jiřího Suchého. Přestože byl nedávno v nemocnici, už je zase ve svém živlu a pracuje

 Celebrity 
04. června 2020 09:19 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Jiří Suchý vystavuje své grafiky v pražské Galerii 1 Facebook
Energii by Jiřímu Suchému v jeho 88 letech mohl kdekdo závidět. Přestože před pár týdny byl dvakrát v nemocnici, už je zase ve svém živlu a pracuje. Zažil však poměrně velké zklamání, které ale o pár dní později vystřídal velký úspěch a potlesk davu lidí.

Zklamání zažil Jiří Suchý, když čekal návštěvníky své malé galerie v Kyjevské ulici vedle Divadla Semafor, kde zůstal jako malé, osiřelé dítě. 

"Tak jsme slavnostně znovuotevřeli naši výstavní síňku, nebo - chcete-li - minimuzeum Kufřík, doplněnou o nové exponáty. Během příprav jsem uvažoval, zda by bylo vhodné požádat policii, aby nám pomohla zvládnout předpokládáný dav. Ale pak jsem se rozhodl, že to zvládnu sám. Byl jsem připraven přivítat první návštěvníky, ale ti se nedostavili,“ svěřil se smutně na Facebooku Jiří Suchý.

Sám přiznal, že ho to velmi zamrzelo. „Dostavilo se pouze zklamání... Požádán fotografující Irenou (Ajrín) Zlámalovou, dal jsem se do usedavého pláče, bohužel snímek Vám nepřiblíží to srdcervoucí kvílení a bolestné skřeky, které jsem vydával. Plakal jsem jako stará lehká žena, dojat sám sebou, no a pak jsem šel domů,“ podotkl Jiří Suchý.

Mezitím navštívil svého blízkého kamaráda, oscarového režiséra Jiřího Menzela. Ten je už druhým rokem upoután na invalidní vozík kvůli složité nemoci, kterou si prošel. Jak se Jiří Suchý sám svěřil i s přiloženou fotografií, filmový i divadelní režisér byl za návštěvu rád a byly u toho i obě Menzelovy dcery a pochopitelně manželka Olga. 

A aby se to, co se nepodařilo, vykompenzovalo, jeho společná výstava grafik s výtvarníkem a hudebníkem Janem Homolou v pražské Galerii 1 se velmi vydařila. Přišly davy lidí, moho novinářů a všichni se málem ani do výstavní sítě nevešli. 

"Já jsem spokojený a moc všem děkuji, že přišli," podotkl Jiří Suchý na vernisáži výstavy, která je přístupná veřejnosti až do 27. června v Štěpánské ulici. Sám principál Semaforu se těší na novou divadelní sezonu, která, jak sám doufá, už nebude poznamenána žádnou epidemií.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47