Slováčkova Gelemová zažila své poprvé! Všechny tím dostala

 Celebrity 
08. listopadu 2019 16:00 / redakce
  0
📷
5 fotografií v galerii
Lucie Gelemová ilustrovala novou knihu Evy Filipové Josef Červ
Všechno je jednou poprvé, říká se. To zažila nyní i partnerka Felixe Slováčka, výtvarnice Lucie Gelemová. Ilustrovala totiž knihu, která má prozaický název - Neřeš vrásky, hýčkej lásky. Její autorkou je odbornice na etiketu a gastronomii Eva Filipová.

Na slavnostní křest do smíchovského "andělského" hotelu přišla řada celebrit. Od Jana Rosáka přes herecký pár Eva Hrušková a Jan Přeučil až po Felixe Slováčka, který zahrál dvě skladby. Herečka a písničkářka Bára Štěpánová večerem provázela.

Nechyběla ani Lucie Gelemová, která je autorkou obrázků knihy pojednávající o tom, že si máme užívat více života a méně řešit nesmysly. 

„Když mne Eva Filipová oslovila, abych vytvořila ilustrace, s chutí jsem to přijala. Je to sice dílko o umění stárnout, ale zase se to nesmí moc přehánět. A není to jen čtení pro dámy, určitě i pánové si něco pro sebe najdou. Jak mi říkal Felix, vezme si tuhle knížku s sebou na Slovensko, kam vyráží, tak uvidíme, co řekne, až ji prolistuje,“ řekla výtvarnice Gelemová.

„Já mám už nějak dost hovorů o věku, kráse, o tom jak zhubnout, odstranit sebemenší vrásku, nemít nikde ani gram špeku. Je to jako s Kofolou, řekl můj kamarád: Když ji miluješ, není co řešit, a přesně o tom to je. Život utíká a čas, který máme před sebou, je třeba prožít. Prostě jaký si život uděláme, takový ho máme. Chce to dbát o sebe, cestovat, sportovat, užívat si, obklopovat se příjemnými lidmi a zvolit úsměv jako životní postoj. A hlavně hýčkat si lásky a vše, co nám v životě dělá radost," podotkla autorka publikace Eva Filipová.

Kniha je doplněna také několika zajímavými recepty na jednoduchá jídla, které autorka miluje, stejně jako tipy na destinace, kam se ráda vrací. „Třeba v Římě chodím na kávu za euro, v malinké restauraci si dávám svoje oblíbené dršťky na rajčatech. V knize je tak i spousta receptů, které mám ráda. Jsou jednoduché a z běžně dostupných potravin. Jíst se má chytře, jde o naše zdraví. Důležité je také držení těla a způsob, jakým se pohybujete. Úspěšní lidé chodí svižně,“ říká Eva Filipová.

„Paní Eva je velká dáma s noblesou, zároveň má ohromný přehled, zkušenosti a hlavně nadhled a smysl pro humor. A to nás na ní baví a je nám tím velice blízká. Kniha je nádherná, vtipná a moc rádi si ji s Evinkou přečteme," prozradil herec Jan Přeučil a jeho žena Eva Hrušková jej doplnila: „Myslím, že to bude jedním dechem, protože jen co jsem nakoukla, už jsem viděla, že se to čte doslova samo. Opravdu moc povedená publikace a zábavná,“ dodala první československá Popelka.

„Hlavně chci, aby si čtenář z mé nové knihy odnesl dobrou náladu, aby ho zkrátka pozitivně nabila,“ dodala Eva Filipová a na závěr přidala jeden citát od Johna Lennona, který má ve své knížce: „Jediný prostředek, jak život snést, je považovat ho za krásný.“

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47