Nespolehlivý Lukáš Pavlásek vytočil Ondřeje Sokola

 Celebrity 
17. září 2019 16:51 / Monika Thomsonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Diváci se mají na co těšit inStory
Poznejte země všech kontinentů nevšedním pohledem známých herců a komiků v režii Dana Svátka a s kamerou Jakuba Šimůnka. Objevte známá i méně známá místa ze všech koutů světa, kterými vás provedou oba protagonisté svým velmi osobitým stylem.

Jak na natáčení vzpomíná režisér Dan Svátek? „Komplikace během natáčení cestopisu byly na denním pořádku. Začalo to fóbií ze slunce a pokračovalo odmítáním nejrůznějších úkolů, které měl známý komik splnit. Žádné natáčení se neobejde bez potíží. Nicméně nejčastěji se týkají věcí, které je třeba zařídit, ale přes veškerou snahu se to nedaří a je třeba improvizovat. Na to byl štáb cestopisu připravený, ale že největší komplikací bude přimět známého komika plnit úkoly, nikdo netušil."

Dalo by se pochopit, že nechtěl jezdit na velbloudovi během velbloudích závodů, že odmítal vkročit do řeky, kde mohl číhat krokodýl, a že neuposlechnul pokynů režiséra, že má skočit mezi mláďata „neškodných“ žraloků. „Bohužel Lukáš třeba odmítl odmoderovat informaci ze středu Japonska, které se nachází na rušné tokijské silnici. Nebo nechtěl pronést tajně natočený videomateriál přes americko-mexickou hranici,“ vzpomíná na natáčení režisér cestopisu Dan Svátek. „Jednoduše pronesl, že není dobrodružný typ a nic s ním nepohnulo,“ dodává režisér.

V loňském roce navštívil štáb postupně Spojené arabské emiráty, Thajsko, Katar, Japonsko, Filipíny, Austrálii, Bali, východní i západní pobřeží Spojených států, Mexiko, Kolumbii, Švýcarsko a Maledivy a během necelých 4 měsíců natočil 12 dílů, z nichž každý má stopáž 12 minut. Cesta kolem světa za 80 dní očima Ondřeje Sokola a Lukáše Pavláska. Zažijte dobrodružství, které musel Ondřej zažívat díky Lukášovi den co den. Tohle už se nikdy nebude (nemůže!) opakovat.

Co o cestopisném seriálu, který bude od září v premiéře na speciálním YouTube kanále s prémiovým obsahem a později na obrazovkách televize, prozradil sám režisér Dan Svátek?

Kde se vzala myšlenka natočit po úspěšném celovečerním filmu Úsměvy smutných mužů cestopisný seriál?

Nápad na tak trochu jiný cestopis jsem nosil v hlavě už dlouho. Vlastně už od druhé poloviny devadesátých let, kdy jsem doprovázel cyklistickou expedici kolem světa. Nějakou dobu jsem točil pro Českou televizi pořad Na cestě s pány Bartoškou a Donutilem. A protože se tam vždy, ať už to byla cyklistická expedice nebo zmíněný cestopis, děly neuvěřitelně vtipné scény, chtěl jsem je nějak využít a postavit na vtipu cestopisný seriál.

Proč jste se rozhodl zrovna pro dvojici Sokol a Pavlásek? Věděl jste hned na začátku, že to budou právě oni dva?

Ano, od počátku to byli tito dva a říkal jsem si, že jestli na to oba přistoupí a následně to všichni přežijeme, bude to opravdu síla. A vlastně to dokonce předčilo moje očekávání. Během natáčení jsme se s kameramanem Jakubem Šimůnkem museli hodně často držet, abychom nevybuchli smíchy. Hlavně Ondra Sokol přinášel často spoustu svých nápadů a to posouvalo vtip ještě mnohem dál. A ve spojení s Lukášem, který přistoupil (no on takovým prostě byl) na roli nespolehlivého a všekazícího druha, kterého Ondřej neustále za něco peskoval a zachraňoval, aby neskončili například na policejní stanici nebo vyhoštěni ze země. Současně vznikaly i zcela neplánované situace a momenty, za které jsem rád.

V čem je tento cestopis jiný?

Umožní vám nejen objevovat krásná a zajímavá místa zcela neobvyklým stylem vycházejícím z podstaty obou protagonistů, ale zažijete s nimi i velkou legraci a často jim budete držet palce, aby to ve zdraví přežili.

Objevili se během natáčení nějaké komplikace či nečekané události?

Výčet trablů a potíží, do kterých jsme se během natáčení dostali (Bože chraň, není to tvoje vina, Lukáši), je nekonečný. Ne všechno jsme ovšem mohli v cestopise použít, často to totiž bylo na hranici zákona, uvěřitelnosti, slušného chování či lidského chápání.

Na co se mohou diváci těšit?

Hlavně na kontrasty. Ať už je to Ondřej s Lukášem, nespočet prostředí jako poušť, hory, deštný prales, velkoměsta atd., roční období, lidé, které jsme potkávali a podobně. Ale hlavně se diváci mohou těšit na ty dva, na jejich nekonečně se opakující spory, vtipné i nebezpečné situace, jejich glosy na vše, co jsme během nejrůznějších cest zažili.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47