Beata Rajská: Za drahé boty není marnivé utrácet!

 Celebrity 
05. října 2019 10:40 / Ema Maxová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Podle návrhářky Beaty Rajské není marnivé utrácet za dobré boty 1001 Stories
Krásné dámy se rády obklopují krásnými věcmi. Ženu dělá ženou nejen vnitřní krása, ale také vhodně zvolené doplňky, mezi něž patří i elegantní pár bot. Nová kolekce 1001 Stories přináší inovaci pro pohodlí nohou nejen díky unikátnímu designu a procesu výroby. Představily ji podnikatelky Tereza Pigová a Shahrzad Moaven.

Na představení nové kolekce se přišly podívat Beata Rajská, Hana Heřmánková s manželem, synem a budoucí snachou, Dana Morávková, Jana Švandová, Jana Doleželová nebo Veronika Chmelířová.

Podle návrhářky Beaty Rajské není marnivé utrácet za dobré boty. „Nejsem marnivá, největší marnivost je ztrácet čas. Já se přiznám, že ty boty mám a mám jich hodně. Nemám už jen vysoké podpatky, ale i nízké. Do bot ze série 1001 Stories jsem se zamilovala, už když jsem je obula poprvé. Jsou zevnitř jak pantoflíčky. O mně se ví, že jsem závislá na hezkých nohách. Moje modelky mají nádherné nohy, tak můžou chodit ve všem. Ale v těchto botách budou mít hezké nohy všichni,“ říká Beata Rajská.

Boty na podpatku okouzlují mužské oči, ale nedá se mluvit o pohodlí pro dámu. Zvláště v dnešní době, když každý někam pospícháme. „Boty na podpatku nejsou na pražskou dlažbu dobré, moc se na nich chodit nedá. Baleríny mám ráda, protože jsou pohodlné,“ říká herečka Jana Švandová. „Jsem ráda, že se objevil někdo, kdo se specializuje jen na baleríny. Líbí se mi ten nápad. Nemám stovky bot, ale ráda si koupím pohodlné boty, které mě zaujmou,“ dodává.

Tereza Pigová přišla s nápadem na pohodlné balerínky. Již jako konzultantka v Londýně si začala všímat bot kolegyň a žen kolem sebe. Uvědomila si, že je opravdu problém najít stylové boty, které by ženám nezničily nohy po celém dni nošení, a vysvětlila, jak nápad vznikl. „Když se nad tím zamyslíte, nejdražší boty na světě vyrábějí a navrhují muži. Na tom není nic špatného, jen to, že oni ty boty sami nevyzkoušejí, a tak vůbec nedbají na komfort. Po dvou letech v Silicon Valley, obklopena mladými a úspěšnými podnikateli, jsem konečně sebrala odvahu se do podnikání pustit sama, a tak jsem se rozhodla vytvořit vlastní boty, které by splňovaly všechny mé požadavky,“ vypráví Tereza Pigová. „Tato cesta mě zavedla na mnoho zajímavých míst. Tím osudovým byl Londýn, kde jsem během studia na London College of Fashion potkala Shahrzad, guru v oblasti designu a PR, a společně jsme boty navrhly,“ pokračuje. „Cesta ke zrodu nového designu nebyla snadná. Vytvořily jsme boty, které jsou krásné, pohodlné a mají i určité sociální poslání,“ doplnila Tereza Pigová.

Boty ze série 1001 Stories se vyrábějí v malých manufakturách v Itálii. „Veškeré naše materiály, včetně obalů, pocházejí z etických a obnovitelných zdrojů. V tuto chvíli finalizujeme společný projekt s OSN, kdy zaměstnáváme syrské ženy, uprchlice, které zdobí naše baleríny nádhernými výšivkami,“ říká Tereza Pigová.

Moderátorka Hana Heřmánková má boty na vysokém podpatku v oblibě, ale dává přednost pohodlí. U předváděné kolekce ji kromě výrazných barev a tvaru balerín zaujal především jejich zmíněný příběh. „Fandím mladým kreativním lidem a obdivuji jejich houževnatost, bez níž by si své sny plnili jen stěží. Navíc Tereza se svou kolegyní jistě přinesly i velké potěšení zkoušeným syrským ženám, které vyrábějí ,mašličky´ na boty. Inspirace arabských pohádek a duch orientu z bot vykouzlily opravdu výjimečný módní doplněk,“ říká. Jaké boty ji ale zaujmou natolik, že by si je šla koupit? „Musí mne něčím uhranout – barvou, detailem. Musí dělat hezkou nohu a měly by být kvalitní a pohodlné. Klasické dámské lodičky ale podle mne nic nenahradí,“ svěřila se Hana Heřmánková.

Předností balerín je, že je můžete nosit k sukni, šatům i kalhotám. Do kanceláře i na večírek. Stejně jako ostatní dámy, i Jana Doleželová miluje pohodlí. „Je pro mě důležité, aby boty, ve kterých jsem celý den, byly pohodlné a zároveň trendy, což předváděné boty splňují. Jsou velmi kvalitně vyráběné, přitom se u nich snoubí originální design i komfort,“ uvedla bývalá miss.

Témata: Beata Rajská, móda
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47