Jirásková podrazila syna svého partnera! Nedodržela slib, který slavnému režisérovi dala!

 Celebrity 
01. září 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jiřina Jirásková nesplnila svůj slib, který dala partnerovi Zdeňku Podskalskému archiv
Když se něco slíbí, má se to splnit. Zvlášť, když je to v rodině. To ale neudělala herečka Jiřina Jirásková (†82). Kvůli tomu si nyní Zdeněk Podskalský mladší musí kupovat polovinu vilky v Malenicích na Strakonicku, kterou stavěli jeho prarodiče!

Desítky let se vedle Jiráskové jako partner pohyboval slavný režisér Zdeněk Podskalský (†70). Oficiálně ale partneři nebyli. Každý si žil po svém a potkávali se hlavně na chalupě v Malenicích, která patřila režisérovi.

Třicet let tam Jirásková jezdila a skoro na smrtelné posteli Zdeňku Podskalskému slíbila, že polovinu domu, kterou na ní napsal, převede na jeho syna. Podsklaský chtěl dát Jiráskové pocit, že tam patří, ale také si přál, aby majetek zůstal v rodině. bohužel se tak nestalo. 

„On kdysi tu svou polovinu domu nechal přepsat na ní, aby měla pocit nějaké jistoty, protože to tam milovala a starala se o to. Tehdy mu skutečně slíbila, a zavázala se závětí, že tu svou polovinu vrátí rodině. Ale nestalo se tak. Uplynul čas a ona přehodnotila své rozhodnutí," řekl syn slavného režiséra.

A co bylo důvodem toho, že herečka nedodržela slib vůči nevlastnímu synovi? „Asi měla pocit, že do domu investuje své peníze. Že se o něj stará, a asi se domnívala, že je zbytečné, aby mi to jen tak darovala. Na druhou stranu musím říct, že ona tu vilku užívala 20 let bez jakékoli náhrady zase vůči mně, i tu mou polovinu. Měl jsem pocit, že je to tak vyrovnané. Ale Jiřina asi získala pocit, že ona do toho vložila víc a zkrátka se rozhodla tu svou polovinu mi nedat zpět, ani mi jí neodkázala,” prozradil Podskalský ml. 

Nyní mu polovinu domu, který stavěl jeho dědeček a strýc pro jeho babičku, prodá Jana Svítivá. Univerzální dědička majetku Jiráskové, které se starala už o Podskalského staršího, a pak i o Jiřinu Jiráskovou. 

„Já musím na obranu Jany Svítivé říct, že nebýt jí, tak ten dům by nebyl v tak dobré stavu. Ona se skvěle starala už o mého otce a pak i o paní Jiráskovou a opravdu to neměla vždycky lehké. Ona byla taková dobrá duše rodiny i toho domu a myslím, že v mnohém jsme jí byli a jsme vděční,” podotkl filmař.

A co hodlá s domem, až polovinu odkoupí, udělat? „To je jednoduché, budu ji užívat. Budu tam jezdit s rodinou, protože to je vlastně můj rodný dům, kde jsem prožil děství. Rozhodně to nechci prodávat ani pronajímat. Chci, aby to zůstalo v naší rodině, protože k tomu máme silný vztah,” prozradil Sedmičce. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008