Zastřelil se opravdu Karel Svoboda sám? Už to bylo 10 let!

 Celebrity 
29. ledna 2017 02:30 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Karel Svoboda u svého klavíru ve vile v Javech, která je nyní na prodej! archiv
Už to bylo 10 let od chvíle, kdy tragicky zemřel geniální český skladatel Karel Svoboda. Zastřelil se na dvoře své jevanské vily, která je mimochodem několik měsíců už na prodej. Jsou ale stále tací, kteří nevěří, že umělec zemřel vlastní rukou!

Karel Svoboda se měl zastřelit svou legálně drženou zbraní 28. ledna 2007 večer v Jevanech. Našla ho jeho tehdejší žena Vendua, která přijel ze školení na jihočeském Lipně. Ani přivolaná záchranka nebyla nic platná. Svoboda zemřel téměř okamžitě po výstřelu do spánku.

„Je mi to hloupé, ale já prostě nevěřím, že Karel zemřel dobrovolně, respektive, že to nebylo úplně z jeho rozhodnutí. Někdo ho k tomu buď donutil, i když psychicky, nebo se stalo něco záhadnéno. Ano, měl deprese, mluvil o smrti, ale měl se hrozně rád," míní jedna ze zpěvaček, která ho dlouhá léta znala.

Svoboda ale od svého posledního díla, muzikálu Golem byl prý někdo jiný. Měl deprese, divné stavy a nic ho netěšilo. Některým přátelům dokonce měl říct, že to stejně skončí. Že pro něj život nemá smysl. Nicméně je pár lidí, kteří si myslí, že za jeho smrtí stojí někdo cizí.

„Variant je více a kdo viděl fotku jeho ruku s revolverem, tak pochopil, že tohle není pozice sebevraha. Nevím, ale nikdy se nesmířím s tím, že se Karel zabil sám...," dodal další z umělců.

Policie ale neshledala sebemenší zjištění, že by kdokoli nesl vinu na smrti geniálního skladatele. Jeho vila, kde zemřel, je na prodej za desítky milionů. Leč bohužel stále neúspěšně 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve