10 NEJ nejtěžší české a evropské herečky, která by dnes oslavila 80!

 Celebrity 
13. června 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Helena Růžičková by dnes skutečně slavila ve velkém! archiv
Kdyby dnes Helena Růžičková žila, byla by to oslava, o které by se mluvilo ještě o Vánocích. Právě nyní by slavila 80. narozeniny. Byla nejenom skvělá herečka, ale i kuchařka, vědma a hlavně ženská s dobrým srdcem, i když podle jejích přátel dokázala být někdy taky protivná. To jí ovšem odpustili.

Sestavili jsme pro Vás 10 NEJ této slavné umělkyně, která zemřela v lednu 2004 po boji s rakovinou!

1. Helena Růžičková se narodila se 13. června 1936 ve 13 hodin a 35 minut. Její narození i život předpověděl jejímu otci africký šaman.

2. Její maminka Dragica Málková byla Srbochorvatka, které se zdály živé sny a plnily se. Jako třeba ten o bombardování a náletu a za několik dní se naprosto vyplnil.

3. Byla nejtěžší českou a evropskou herečkou, vážila ve své době až 226 kilogramů. Následně zhubla díky vodě zadržované v těle!

4. Za totality nesměla dva roky hrát v televizi, filmu ani na divadle. Přesto po revoluci kandidovala do Senátu z KSČM, leč neúspěšně.

5. Helena Růžičková předpovídala budoucnost - z kávové sedliny, numerologie či čočky. Předpověděla pád amerických dvojčat, soptění Milešovky i ničivých povodní v roce 2002.

6. Herečka tak předpověděla nepřímo smrt Jiřího Hrzána nebo Ivety Bartošové. Karlu Gottovi zase neustále radila, aby byl hodně opatrný na své zdraví.

7. První role Růžičkové bylo jedno z Kudrnovic dětí ve filmu Babička s Terezií Brzkovou v hlavní roli.

8. Jako dospělá se před kameru vrátila filmem Spadla s měsíce. Pak účinkovala ve více jak stopadesáti filmech inscenacích či televizních pořadech. Mnoho let v mládí dělala divadlo.

9. Od svých tří let až do šestnácti dělala balet. Ve filmu Hogo fogo Homolka dokonce tančí v lese a je označena za baletku

10. Helena Růžičková napsala nezpočet knih, kuchařek a poté, co napsala v době léčby rakoviny Deník mezi životem a smrtí, strhla se lavina zájmu ze strany dalších pacientů z celé ČR. Mnoha z nich Růžičková pomohla svými radami, některým dokonce ale vykládala buducnost. Poslední rolí Heleny Růžičkové byla zelinářka v Troškově Kameňáku 2. Premiéry se už bohužel nedožila!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod