Úmrtí Borise Hybnera šokovalo řadu umělců! Kdo měl ale zlou předtuchu?

 Celebrity 
03. dubna 2016 02:35 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Boris Hybner s herečkou Jitkou Sedláčkovou (vpravo) a zpěvačkou Dášou Zázvůrkovou, s kterými zrežíroval drama Lidský hlas! Petr Mráček
Překvapení, šok, zděšení, to prožívají přátelé, kamarádi a kolegové velkého českého mima, klauna, herce, režiséra i kantora Borise Hybnera. Odešel v sobotu náhle ve věku 74 let. Podlehl druhému infarktu. Přitom byl v situaci, kdy se mu pracovně dařilo, nastudoval divadelní hru, hrál v seriálu a čekaly ho i další projekty.

"Manžela před týdnem postihl infarkt a pak druhý. Vlastně týden bojoval v nemocnici," řekla Hybnerova manželka Lucie, s níž měl komik dvě děti. Smutná a bezmocná je i jeho nejstarší dcera, herečka Vanda Hybnerová, která prosí okolí o shovívavost a klid, který nyní rodina potřebuje.

"Jsem z toho v šoku, nevím co říct. Strašně mě to mrzí, strašně mě to zasáhlo," svěřila se VIPstory.cz zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková, múza Miloše Formana z Dobře placené procházky. Tu přizvala před rokem ke spolupráci na monodramatu Lidský hlas herečka Jitka Sedláčková.A právě dílo od Jeana Cocteaua Boris Hybner zrežíroval a velmi dobře.

"Odešel někdo, kdo mi byl nejen blízký jako člověk, ale i jako kumštýř, mim a černej klaun...Muž, na kterého budu vždy myslet, když vejdu na jevišti jako Černý anděl v dramatu Lidský hlas... Boris Hybner měl být mým hostem na mým červnovým koncertě v Občanské plovárně. A Nebude?...Bude...bude vždy mým hostem, vtipálkem a hlavně bluesmanem. BORISI, DĚKUJU VÁM ZA VŠE. Vaše věčná studentka," poslala vzkaz kamsi do uměleckého nebe mladá, talentovaná Dáša Zázvůrková.

Ani ona, ani její kolegyně, herečka a hvězda seriálu VIP vraždy Jitka Sedláčková netušily, že se s Hybnerem něco děje. "Vůbec jsem to nevěděla. Netušily jsme, že je v nemocnici. Opravdu to byl pro mě šok. Jsem z toho velmi smutná. Boris byl prostě PAN umělec," podotkla se zlomeným hlasem Sedláčková.

To, že se se slavným komikem něco děje, tušili ale herci a členové štábu seriálu Přístav, kde si zahrál v několika dílech. "Vypadal přepadle. I když vtipkoval a rozdával radost, byl unavený a v pauze hlesnul, že mu není poslední dobou nejlépe, ale že bude jaro a bude líp. Snad až sarkasticky, jako by to tušil," podotkl herec ze seriálu.

Paradoxní na všem je, že si Hybner prošel osobními životními problémy, před deseti lety překonal rakovinu tlustého střeva a nakonec zemřel na zcela jiné onemocnění.

"Chtěli jsme společně s kolegou a pár přáteli udělat jakousi Klauniádu, festival úsměvu a pozvat klauny a mimy nejen z celé republiky. Bohužel, už jsme to nestihli," svěřil se jeden z Hybnerových známých.

Slavný mim a herec účinkoval také v řadě filmů. Nezapomenutelná je i jeho role ve filmu Pelíšky. Několik let také jezdil po Česku s programem Klaun a zpěvačka. Jak se mnozí shodují, všem bude velmi chybět!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod