Rodinou opuštěná a smutná Jana Andresíková slaví jubileum! Co jí kdysi věštila Helena Růžičková?

 Celebrity 
02. dubna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jana Andresíková dnes slaví životní jubileum! Kdo jí ale popřeje?  archiv
Jedna z nejlepších českých dabérek, herečka desítek rolí ve filmu, televizi nebo v rozhlase, čarodějnice z Arabely, bláznivá lejdy z Kameňáků, ale i interpretka řady rolí Jana Andresíková slaví dnes 75. narozeniny. Protože se ale na ní rodina už před časem vykašlala, zůstala téměř sama. Kdo jí popřeje?

Pár přátel, hodná sestřenice, to jsou všichni, kteří ji zbyli! Ale i přesto, že Jana Andresíková neměla život vůbec lehký, neztratila dobrou náladu, smysl pro humor a nadhled. "Já jsem měla být vlastně už několikrát po smrti, ale vždycky jsem se z těch všech problémů dostala, ani nevím jak. Jsem za to ráda, ale jak říkám, jsem takovej životní kaskadér, katastrofista," říká Andresíková.

Ta prý, když jí bylo 40 let pochopila, že nemůže bojovat s tím, co se jí má přihodit. Tehdy jí zásadní věci předpověděla kolegyně a kamarádka Helena Růžičková.

"Když jsme točili Vlak dětství a naděje, tak jsme v pauze seděli s Helenou. Ona mi začala věštit a řekla mi: Tobě je čtyřicet, ty končíš!. To jsem se vyděsila a říkám - já umřu?." zavzpomínala herečka a dabérka, která učila mnohé dnešní herce, moderátory nebo i politiky správně mluvit.

"Helena tehdy řekla a tím mě dostala: Ne, neumřeš, jen přestáváš žít život jaký chceš a začínáš žít svůj osud. A kdyby ses na hlavu stavěla, prostě musíš si vším projít, pak přežiješ. Ale jak se tomu budeš nějak moc bránit, máš smůlu. Tak od té doby beru věci, i ty problematické jak jdou a žiju skutečně svůj osud. Všechno, co mi pak i předpověděla, se do puntíku splnilo," podotýká Andresíková.

Ta taky přežila dvě mrtvice, kdysi pokus sebevraždy, dvě autonehody, těžké úrazy a podobně. Dokonce i rodinnou tragédii, kdy se jí zastřelil skoro před očima manžel, psychický tyran, který ji trápil sedm let a držel ji doma, stranou od lidí.

Když už si myslela, že ji takzvaně na stará kolena nemůže nic překvapit, zklamala jí vlastní rodina, kvůli které se přestěhovala k Mělníku, kde si nechala postavit dům. Když ale nevyhověla tomu, aby rodině dům dala a šla do domova důchodců, přerušili s ní kontakty, přesto, že bydlí o pár ulic dál. A jak dnešní pětasedmdesátnice říká, už se s tím srovnala. Jediné přání, které má je, aby jí jakž takž sloužilo ještě zdraví a mohla si třeba ještě zahrát nějakou, byť menší roli v pohádce nebo komedii. Naposledy stála před kamerou v Troškově pohádce Čertova nevěsta, a pak ve dvou dílech seriálu Svatby v Benátkách...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum