Alois Švehlík: Rodinné prokletí s tragickými následky a otec tyran!

 Celebrity 
31. března 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Alois Švehlík a rodinné prokletí, které  archiv Prima
Skvělý český herec a dabér Alois Švehlík už dvakrát přežil svou smrt. Vždy, když překonal rakovinové onemocnění štítné žlázy. Kvůli němu málem přišel o svůj typický hlas. Přesto se z nemoci dostal. Jenomže to vypadá, že jde o rodinné prokletí. Navíc herec léta skrýval tajemství o tom, že jeho otec byl tyran a rodina žila ve stálé strachu!

Rakovinu tohoto typu mají Švehlíkovi v rodině. Stejnou nemocí jako Alois Švehlík trpěl kdysi i jeho bratr. Ten však takové štěstí neměl a zemřel. Sám herec to dodnes nese velmi špatně, už proto, že si s bratrem byli blízcí.

„Lojzík má samozřejmě strach, aby se to zase nevrátilo. Ale pravdou je, že se o život vždy rval jako pes. On je navíc ještě dost mezek, takže když si něco usmyslí, musí to tak být a on si prostě usmyslel, že bude žít,“ řekl VIPstory.cz jeden z jeho kolegů.

Alois Švehlík neporazil rakovinu jen jednou, ale hned dvakrát. Podruhé se vážná nemoc ozvala, když točil seriál Cesty domů. Tehdy téměř přišel po operaci a ozařování o hlas. Scénáristé nechali proto herce na chvíli uklizeného jakože v Anglii, aby se mohl zotavit a vrátit se zpět do seriálu. Na jeho konci pak sice jako docent Bernát zemřel, ale sám Švehlík se k tomu rozhodně nechystá.

„Žiju rád a snažím se žít každý den tak, jako by to byl ten poslední. A vím, o čem mluvím,“ říká mezi přáteli herec, který si svůj život musel dvakrát tvrdě vybojovat.

Otec Švehlíka byl navíc násilnický tyran, který jeho i bratra bil, trestal velmi krutě za sebemenší prohřešek a proto oba bratři, jak mohli, z domu utekli. Až na smrtelné posteli se otec projevil s jistou citlivostí a lítostí za to, co dělal. Možná i proto se ze Švehlíka stal tvrdý chlap, který jen těžko projevuje své city a na některé lidi může působit až arogantně. Ve skutečnosti ale takový není!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum