Obrovská ostuda a blamáž! Tohle si Jiří Hrzán vážně nezaslouží!

 Celebrity 
01. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jiří Hrzán se toho, co by si zasloužil mít, zřejmě nedočká! archiv
Skutečně obrovskou ostudou a blamáží prozatím končí bohulibý záměr postavit slavnému českému herci Jiřímu Hrzánovi bronzovou sochu v jeho rodišti, v Táboře. Jenže z velkolepých plánů zbyly jen návrhy a plané sliby. Nepomohli umělci, město a ani podnikatelé! Tohle si vážně slavný rodák nezaslouží, když navíc právě ve svém rodišti natočil svůj téměř poslední film Blázni, vodníci a podvodníci!

S nápadem postavit v parku pod gymnáziem, kde studoval třeba i František Němec, ne zrovna dobře proslulá exministryně obrany Vlasta Parkanová, moderátor Petr Svoboda a další, bronzovou sochu přišli nadšenci před pěti lety. Vznikl dokonce spolek s názvem Hrzán sobě, jehož cílem bylo sehnat finanční prostředky na pořízení plastiky. Uspořádali galavečer v divadle, kterého se zúčastnili Iva Janžurová, Jan Kačer, Bára Hrzánová. Zůstalo jen u slov a u slibů. Nepomohl nikdo!

"V současné době v aktivitách nepokračujeme, socha je zakonzervovaná, ale dál hledáme způsob, jak pokračovat, protože přes sbírku to asi příliš nepůjde," přiznal Patrik Kučera ze sdružení Hrzán sobě.

Možnost, aby socha, která znázorňuje Hrzána v pozici holubičky, odkazující na jeho lásku k výškám, ještě je. V roce 2019 by se herec dožil osmdesáti let. Je tedy ještě tři roky čas, nicméně pokud se nepodaří sehnat zhruba tři čtvrtě milionu, bude to jedno velké fiasko.

"Kdyby se složilo město, kraj, umělci, kteří ho tak vynášejí do nebes, jací to byli jeho kamarádi, třeba některá z bank a podobně nebo podnikatelé, podařilo by se to. Dávají se peníze na různé nesmysly a Hrzán by si to zasloužil. Je to ale jen o tom - chtít," myslí si jeden z obyvatel Tábora, který Jiřího Hrzána osobně znal.

Herec, který zemřel po pádu z římsy v září 1980, je pohřben na táborském hřbitově a jak mnozí říkají, musí se obracet v hrobě, když vidí vděk a to, jak všichni slibovali a skutek utekl!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve