Gotta čeká další boj o život!

 Celebrity 
17. ledna 2016 12:25 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott se naposledy oficiálně ukázal na veřejnosti loni v listopadu při předávání Slavíků Profimedia
Karel Gott je opět doma. Užívá si klidu a pohody na pražské Bertramce. V sobotu odpoledne si jej domů přivezla po čtvrté fázi chemoterapií manželka Ivana. Jenomže, i když se zdá, že léčba zabírá, čeká ho teď další boj!

"Třetí čtvrtá chemoterapie v takovém stavu teprve odhalí, zda léčba zabírá, jak moc, zda vůbec, nebo jakou formou se ubírat dál. Karla Gotta čekají ještě nejméně další čtyři části chemoterapie, případně ještě další slabší," uvedl pro VIPstory.cz zdroj z nemocnice na Karlově náměstí, kde se Mistr od listopadu léčí s nádorovým onemocněním mízních uzlin.

Mezi jednotlivými cykly má pacient vždy pauzu na regeneraci a pak následuje další fáze. Znamená to, že za zhruba týden by měl do nemocnice opět nastoupit na další část.

I když má naprosto sníženou imunitu a cítí se hodně unavený, léčbu, jak se zdá, snáší poměrně dobře. A to díky podpůrným lékům a vitamínům. Lékaři však musejí hlídat i jeho srdce kvůli arytmii a také musí podstupovat testy ohledně dalších orgánů, které dostávají chemoterapií hodně zabrat. Ledviny, plíce a podobně.

"Pokud se to podaří a léčba skutečně zabere, ještě to neznamená, že je pacient vyléčený. Je pouze zaléčený. Rakovina mízních uzlin není chřipka a z pravidla se může vrátit, nebo je pouze zahnána do kouta. Každý takový pacient a starší ročníky především, musejí být maximálně opatrní a dodržovat různá doporučení lékařů a pokud možno by neměli dostávat silné chřipky, virózy a podobně. To je právě pro imunitní systém a mízní uzliny to nejhorší," dodal zdroj z okolí odborníků na tuto nemoc.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve