To nejsou dobré zprávy! Až příliš agresivní léčba Karla Gotta. A opravdu dostává morfium?

 Celebrity 
07. listopadu 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott se léčí z rakoviny mízních uzlin. Všichni teď jen doufají, že velmi agresivní forma léčby zabere! Profimedia
Zpěvák Karel Gott se už několikátým dnem léčí na hematologii ve Všeobecné fakultní nemocnici na pražském Karlově náměstí. Podle některých zdrojů byl přeložen na separátní pokoj, kam za ním spí jen personál a někteří zase tvrdí, že je mu podává morfium. To samo o sobě nejsou dobré zprávy!

"Znamenalo by to, že jde skutečně o život a může to znamenat také to, že pacient podstoupil jistou formu transplantace, nebo že léčba je natolik agresivní, aby co nejdříve zabrala a je to opravdu sázka na všechno. Jestliže byl přeložen a speciální pokoj a hovoří se o téměř nulové imunitě, jde skutečně o velmi silnou formu léčby. Neznám ale jeho případ tak podrobně, takže je to spíš pravděpodobné," řekl VIPstory.cz odborník na hematologii.

To, že Gott dostává morfium prý proto, že má extrémně snížený práh bolestivosti je poněkud zvláštní! "Tam není důvod, co by jej mohlo bolet. Jedině, že by ho bolela rána po operaci. Ovšem podávání morfinu může, někdy až značně tlumit dýchání. Ke všemu pokud má pan Gott kardiovaskulární problémy, tedy onemocnění srdce, pak se s ním musí ale opravdu velmi opatrně a ne dlouhodobě," říká lékař, který se věnuje také pacientům s rakovinou mízních uzlin a i dalších nemocí.

Morfin je totiž návykový. U Gotta se údajně podával i v době, kdy byl po operaci kyčle a trpěl nesnesitelnými bolestmi. U pacientů s onkologickým onemocněním se také často podává ve fázi, kdy už není žádná naděje, ale mají bolesti.

Karel Gott podle všeho podstupuje léčbu velmi silnými cytostatiky, tedy chemoterapií, možná v kombinaci s různými vitamíny, samozřejmě včetně těch nejkvalitnějších zahraničních léků. Ty si patrně pak nadstandardně platí.

"U Karla Gotta jde opravdu o všechno. Bohužel ten stav, v jakém ta jeho nemoc je, je vážný a jde skutečně o všechno. Zatím to zvládá. Hlavně, aby to vydrželo jeho tělo, organismus a jednotlivé orgány," podotkla známá 76letého zpěváka, za nímž chodí do nemocnice jeho žena Ivana i nejstarší dcera Dominika. Ovšem podle dostupných informací mohou za Mistrem na návštěvu jen přes skleněnou přepážku, právě proto, že má velmi sníženou imunitu.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47