Zemřela sestra Pavla Landovského! Zabila ji zákeřná nemoc

 Celebrity 
27. října 2015 00:06 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Helena Landovská přežila svého bratra jen o rok o dva týdny Profimedia
Jen o rok a dva týdny přežila svého slavného bratra, kontroverzního herce Pavla Landovského ((+78), který zemřel loni 10. října ve svém domě v Kytíně. Jeho sestra Helena podlehla koncem minulého týdne rakovině prsu.

Helena Landovská byla o čtyři roky mladší, než její bratr a pracovala řadu let jako barrandovská produkční.

"Před časem jí zjistili rakovinu prsu a bohužel ani léčba, aby operace nezabraly. Metastázy byly rychlejší, hrozně se to šířilo, i když Helena dost bojovala," uvedla moderátorka Kamila Moučková.

Landovská, stejně jako její bratr Pavel, žila v Kytíně u Mníšku pod Brdy. Protože nemoc byla už tak rozsáhlá, že měla silné bolesti a nemohla být doma, poslední týdny života prožila v sanatoriu v nedaleké Nové vsi pod Pleší. Zde například svůj boj s rakovinou prohrál i herec Bořivoj Navrátil.

Ještě před rokem zajišťovala Helena Landovská pohřeb svého zesnulého bratra, vše organizovala, ale na jaře pak lékaři přišli se zprávou, že má zhoubný nádor.

Ze tří sourozenců Landovských nyní žije už jen 80letá Olga, která kdysi emigrovala do Francie. Má problémy s chůzí, do Čech už nejezdí a nebyla tudíž ani na bratrově pohřbu. Zda se dostaví na poslední rozloučení se svou sestru, je nejasné.

Landovský byl pohřben v Dobrnicích na Vysočině u Havlíčkova Brodu. Zřejmě i zde najde místo posledního odpočinku jeho sestra Helena.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008