Tomu se nedá věřit! Tenhle vitální herec slaví 90 a přitom jeho kolegyně a jmenovkyně je na tom zle!

 Celebrity 
04. srpna 2015 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Fiala a jeho slavná Kolalokova limonáda Profimedia
Zatímco jeho jmenovkyně a kolegyně, kamarádka o pár let mladší, Květa Fialová bojuje s Alzheimerem a její stav je vážný, on slaví 90. narozeniny. Kdo by to řekl, že se tento herec dožije tak skvělého věku. Přitom prý jeho otec mu kdysi řekl, že právě do devadesátky ho tu nechá!

Hlavní představitel jedné z nejslavnějších českých komedií, Karel Fiala se těší obdivuhodné fyzické vitalitě a kondici. Tu se herec snaží udržovat převážně tenisem. "Od 14 let jsem hrál tenis... myslím si, že to sehrálo velikánskou roli, mám naběháno hodně kilometrů," řekl Fiala, který se bílému sportu začal věnovat už v Ostravě, kde sbíral míčky rodičům Ivana Lendla.

Karel Fiala se stal navždy mužem jedné role, ale za to opravdu nesmrtelné. Původně si režisér Oldřich Lipský vyhlédl na roli Limonádového Joa Jiřího Kodeta, ale jeho maminka Jiřina Steimarová na místo svého syna, doporučila mladíka z Karlínského divadla. Operetní zpěvák tak díky náhodě získal roli, která ho nadosmrti proslavila. I přesto, že se v divadle živil zpěvem, překvapivě přistoupil na to, že ve filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera bude pouze hrát. Zpěv přenechal tehdy teprve začínajícímu Karlu Gottovi.

Slibně nastartovanou kariéru ale Karel Fiala nerozvinul. Ve filmu se objevoval se pouze výjimečně a v opět jen v malých úlohách. Dlouhá léta vystupoval v Hudebním divadle v Karlíně v operetách Rosemarie, My Fair Lady nebo Veselá vdova. V Karlíně se herce ujal legendární Oldřich Nový a zde se také seznámil se svojí současnou ženou Věrou Vlkovou. S tou žije již padesát let a vychovali spolu dva syny.

Svůj čas dnes tráví nejraději na chalupě v Chřibské v Českém Švýcarsku, kde se svojí ženou oslaví krásné životní jubileum. Karlu Fialovi přejeme hlavně pevné zdraví!
Kam dál?
ŠOK! Nejslavnější český herec hraje v 90 tenis!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve