Nemocná Šafránková dostane nejvyšší vyznamenání?

 Celebrity 
23. června 2015 04:56 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Libuše Šafránková si asi na konci října půjde na Pražský hrad pro vyznamenání! archiv TV Nova
Pohádková Popelka, herečka Libuše Šafránková dostane s největší pravděpodobností nejvyšší české vyznamenání. S řádem Bílého lva se na ni chystá prezident Miloš Zeman. Herečka je jednou ze seznamu, která by ocenění měla 28. října na Pražském hradě převzít.

Šafránková, která trpí onkologickým onemocněním plic, ale jak se zdá zdárně s ním bojuje, by se po například Jiřině Jiráskové, Ivě Janžurové, Jiřině Bohdalové stát další herečkou, která si na Hrad pro metál půjde. Získá tak medaili za zásluhy o rozvoj české kultury.

"Ještě to není definitivní, ale pokud se spekuluje o různých dalších jménech, s paní Šafránkovou se počítá. Teď bude záležet ještě na ni, zda návrh na ocenění přijme," prozradil VIPstory.cz zdroj z Hradu.

Herečka Libuše Šafránková však není jediná, kdo by si pro metál mohl přijít. Mezi zvažovanými jmény jsou třeba: básník Jiří Žáček, horolezec Radek Jaroš, bývalá atletka Helena Fibingerová nebo zakladatel babyboxů Ludvík Hess

Senát nabídne prezidentovi celkem třicet tři osobností, které budou nominovány na ocenění udělované na konci října. Miloš Zeman může, ale také nemusí návrhy zohlednit. Například v případě ocenění Jiřiny Bohdalové, jeho blízké kamarádky prý neváhal ani minutu.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve