Pořádné čuně a věčný sexuální loudil, ale jinak skvělý herec!

 Celebrity 
21. června 2015 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Měřil pouhých 165 centimetrů a nebyl žádný krasavec, přesto jeho kouzlu podlehly stovky žen Wikipedie
Traduje se, že svoji až příliš nezdravou vášní pro mladičká děvčata inspiroval Vladimíra Nabokova k napsání slavného románu Lolita. Něco na tom asi bude. Charlie Chaplin se nikdy netajil tím, že miluje mladé dívky. „Nejkrásnějším přírodním výtvorem je mladá dívka, která právě začíná rozkvétat,“ prohlašoval geniální komik.

Tedy ne, že bychom Chaplina označili rovnou za pedofila, spíše by se dalo říci, že byl tak trochu nedočkavý. Posuďte sami. Jeho první ženou byla Mildred Harrisová. Když si s ní umělec začal, bylo Mildred teprve čtrnáct let. V té době byl Chaplin dvakrát starší než ona. Také druhá Chaplinova žena nepatřila do skupiny zralých žen. V době seznámení bylo Litě Gray šestnáct let. Manželství vydrželo pouhé tři roky, neboť Lita se odmítala smířit s myšlenkou, že je jen jedna z mnoha žen v manželově posteli.

Záhy po ní přišla herečka Paulette Godradová. Té už bylo devatenáct, ale manžele v době sňatku dělil sedmačtyřicetiletý věkový rozdíl. Náruživého erotomana se nepodařilo zkrotit ani jí. V tomto směru byla nejúspěšnější až Chaplinova poslední žena o čtyřiapadesát let mladší Oona O'Neillová, dcera slavného dramatika Eugena O'Neilla, čtyřnásobného nositele Pulitzerovy ceny a Nobelovy ceny za literaturu. S populárním komikem vydržela až do jeho smrti.

Ačkoliv byl Chaplin v době seznámení již téměř senior, stihl s manželkou zplodit osm dětí. To poslední se narodilo, když bylo herci sedmdesát let.

I přes svoji sexuální aktivitu byl Chaplin neméně činorodý i na poli filmu. Natočil desítky filmů, ve kterých nejen hrál, ale mnohé i sám režíroval, psal scénáře a dokonce skládal hudbu. Když v roce 1972 dostal Oscara za celoživotní dílo, vysloužil si pětiminutové ovace ve stoje. O tři roky později byl britskou královnou povýšen do šlechtického stavu.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47