Tajemství seriálu Policie Modrava! Víme, proč vznikal 6 let! Bude Nova točit další díly?

 Celebrity 
08. června 2015 13:00 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Diváci se mohou těšit na pokračování veleúspěšného seriálu TV Nova
Televizi Nova se podařil husarský kousek! Dokázala zvednout sledovanost na maximum a to díky velmi zdařilému seriálu Policie Modrava. Natáčel se v letech 2008 až 2014. Proč tak dlouho? A natočí Nova další díly?

Seriál, který je dobře napsaný, dobře zrežírovaný, skvěle obsazený a ještě natočený v nádherné krajině Národního parku Šumava, vznikal neuvěřitelných šest let. Důvod? Finanční krize televize.

"Nejprve vznikl pilotní díl v roce 2008. Pak se práce kvůli finanční krizi Novy zastavily. Později vznikly tři díly a nakonec zbytek šestnáctidílné série se Soňou Norisovou, Filipem Tomsou a Jaroslavem Satoranským v hlavní roli.

Jen poslední díl odvysílaný v neděli, sledovalo 2,2 milionu diváků. Jde o rekord v televizní sledovanosti. Proto se vedení Novy rozhodlo, že připraví další sérii. Ta se ale asi začne natáčet až na jaře příštího roku. Letos by to už totiž zřejmě nestihla. Jednak už začalo léto a navíc Norisová, představitelka hlavní role začala natáčet na konkurenční televizi Prima opět kriminálku VIP vraždy.

Těsně před uvedením seriálu však zemřel jeden z původních herců. Herec a dabér Jan Pohan, který část života prožil právě na Šumavě. Na Kvildě měl svou milovanou chalupu. Premiéry se už bohužel nedožil. Ve filmu však "zemřel" dříve. V jednom z nich je zachycen jeho pohřeb. Po úraze, který prodělal před časem už se natáčení dalších dílů nemohl zúčastnit.

Během natáčení pak zemřela i majitelka jedné z chalup, kde Modrava vznikala. Konkrétně roubenky na polosamotě u Srní, kde bydlí filmová pošťačka, v podání Jany Bouškové.

Jak podle režisére Jaroslava Soukupa, tak i podle herců, ale i místních obyvatel Šumavy, jde o jeden z nejzdařilejších seriálů od Sametové revoluce. "Natáčení bylo úžasné. Někdy jsme se ptali s počasím, ale jinak to bylo skvělé," řekl režisér, který na Šumavě a přímo na Srní, kde vznikala i větší část Policie Modrava, natáčel i komedii Jak ukrást Dagmaru.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít