Kája Saudek už 9 let v kómatu! A jeho žena dělá z lidí hlupáky?!

 Celebrity 
18. května 2015 00:55 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kreslíř Kája Saudek je už devátým rokem v kómatu. Jeho žena tvrdí, že je vlastně částečně soběstačný! Profimedia
Geniální kreslíř, autor mnoha komiksů je už devátým rokem v kómatu. Poté, co vdechl kus rohlíku a začal se dusit, upadl do bezvědomí a pak do kómatu. Jeho mozek je silně poškozen, ovšem jeho žena Johana začala tvrdit, že s ním komunikuje a dokonce ho krmí.

Johana Saudková se svým manželem, který je stále v nemocnici, oslavila 50 let jejich života. A na oslavu mu uvařila rajskou, tou ho prý nakrmila. A Kája to i zapil. Tvrdí aspoň Johana Saudková. Jenomže příznivcům i přátelům Saudka se to zdá za vlasy přitažené.

"Ona si buď nechce přiznat, že je Kája na tom pořád špatně, nebo chce, aby se o něm a o ní psalo. Dělá z nás normálně hlupáky," rozčílil se pro VIPstory.cz jeden z jeho přátel.

Kája Saudek je stále mimo realitu. A pokud už není v klasickém kómatu, pak je ve stavu takzvaně bdělého koma, což znamená, že sice může mít oči otevřené, některé věci lehce vnímat, ale jinak nekomunikuje, a neví co se s ním děje. Může pouze cítit bolest, chlad, horko a možná trochu vnímat spíš podněty.

"Takový člověk ale rozhodně není schopen běžně jíst, pít, vylučovat a dýchat. Těmto lidem se odsávají hleny, někdy sliny a krmí se sondou. Většinou mají i tracheotomii a to, že by se normálně najedl, je nesmysl. Pokud tohle paní Saudková tvrdí, proč nepořídila nějakou dokumentaci, aby veřejnost přesvědčila," říká lékař, který problematiku takových pacientů dobře zná.

Johana Saudková se buď chce udělat zajímavou nebo nechce, aby se o jejím Kájovi psalo jako o "živé mrtvole" , která jen bezvládně leží. Protože ale byl mozek kreslíře hodně poškozen, naděje, byť na sebemenší zlepšení, které by dovolilo zásadnější pokrok, je spíš nereálná.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve