Rakovina kosí české celebrity! Kdo má naději a jak je na tom opravdu Šafránková?

 Celebrity 
15. května 2015 04:15 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tihle všichni zápasí se zákeřnou rakovinou. Kdo nad ní vyhraje? archiv
Bartoška, Šafránková, Šípek a teď Čáslavská. Ti všichni a i další bojují se zhoubným rakovinovým nádorem. Zatímco u některých se léčba daří a oni vítězí nad zákeřnou nemocí, u jiných nadějí příliš není, ale statečně bojují.

Zatím jako poslední přišla s informacemi, že trpí zhoubným tumorem slinivky sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská.

"Ano, mám rakovinu slinivky. Nastupuji do nemocnice, čeká mě operace, složitá léčba. Ale nehodlám se tomu poddat a chci bojovat," řekla odhodlaně Čáslavská. "Nebude to jednoduché, ale jsem odhodlaná bojovat. Tak, jak jsem se to naučila ve sportu. Dejte mi prosím čas, nyní potřebuji především klid," poprosila bývalá sportovkyně a dávná kamarádka exprezidenta Václava Havla.

Se zákeřnou rakovinou slinivky, která je přežitelná je ve dvou až čtyřech procentech, pokud se podchytí hned v začátku, bojuje i architekt a designér Bořek Šípek, který informace nepotvrdil, ale ani nevyvrátil a údajně se léčí ve Španělsku.

Tímto onemocněním - karcionem pankreatu trpěli například Steave Jobs, Patrick Swayze, Luciano Pavarotti, Richard Hes, či ministr kultury Pavel Dostál. Všichno bohužel boj prohráli. Je otázkou, zda naši slavní boj zvládnou.

Podobně jako Jiří Bartoška, který bojuje s nádorem uzlin nebo Libuška Šafránková. Ta onemocněla rakovinou plic. I slavný herec a herečka se perou o život. Podle některých informací není její stav moc dobrý, podle jiných to ale vypadá, že bojuje úspěšně. Protože se ale ani jeden ke svému stavu nevyjadřuje, lze jen spekulovat.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít