SMRT magnáta Kovarčíka: Komu bude hodně těžko? Nosková, Sidovský, Renč, Olšovský, Klausová i Klaus?!

 Celebrity 
25. března 2015 04:58 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kontroverzní podnikatel a lobbista Peter Kovarčík je mrtev! Údajně upadl doma na umyvadlo! Profimedia
Smrt Petera Kovarčíka (+61),domnělého mediálního magnáta, podnikatele a lobbisty, který se považoval za velkoproducenta kulturních událostí a projektů, jako je Mamma Mia, Thálie, Febiofest nebo připravovaného veledíla Lída Bárová, zasáhla český šoubyznys. Informace o skonu ale vyrazila dech některým lidem, kteří byli jeho chráněnci. Co teď s nimi bude?

Peter Kovarčík, známý svým doutníkem, který neodkládal skoro nikde a svým povýšeneckým chováním a slovy - já jsem mocný a bohatý, expřítel Kateřiny Brožové také hodně podporoval svou kamarádku, o které se veřejně hovoří jako o jeho milence, zpěvačku a herečku Michaelu Noskovou.

"Jsem z té zprávy v šoku. Musela jsem přerušit zkoušku, musela jsem si dát panáka," prohlásila Nosková která už je téměř skoro v každém muzikále a které právě zesnulý Kovarčík stačil u prezidenta herecké asociace, dávného gay aktivisty Jiřího Hromady zajistit nominaci na Thálii. Přitom Michaela Nosková byla chráněnkyní Kovarčíka a pokud nějaký projekt financoval, snažil se ji tam dostat.

Podobně na to bude koukat i kdysi dávný a ne příliš úspěšný ředitel Televize Barrandov, Janis Sidovský. Letitý partner zpěváka Pavla Vítka, který je pověstný svými tvrdými lokty, kterými se dostal až tam, kde je dnes, byl s Kovarčíkem velký kamarád. Proto se také dávný manažer hvězd a hvězdiček dostal jako promotér do projektů jako muzikál Mamma Mia! nebo do Thálie i dalších. A s Kovarčíkem v zádech se Sidovský, kterému někteří nemohou přijít na jméno, opravdu cítil bezpečný a neotřesitelný.

Podobně to v poslední době měl herec a režisér několika muzikálů a her Lumír Olšovský. Právě on jako člen Herecké asociace také měl možnost nominovat v Thálii svůj projekt Sněhová královna. Slzy tečou jistě i exprezidentu Václavu Klausovi. Ten byl Kovarčíkovým osobním přítelem. Kdysi spolu údajně dělali i byznys. Kovarčík měl dobré kontakty v politice a jeho konexe mu vynesly údajně obrovské jmění.

Bohužel jako na trní je i režisér Filip Renč. Ten si tak mohl splnit letitý sen, natočil film Lída Bárová. Zatímco původní producent Pavel Melounek byl proti a odmítal s Renčem spolupracovat, po jeho smrti dostal díky Kovarčíkovi a dalšímu spoluproducentovi šanci. Film za nejméně 80 milionů se měl začít točit za pár týdnů. Teď nad ním visí otazník.

Protože měl Kovarčík slabost pro blondýny, tak kromě Brožové a Noskové, měl i další objev. Miss Golf Kateřinu Klausovou (s exprezidentem shoda jmen). Kterou zakomponoval i do muzikálu Mamma Mia.

"Když se Kovarčík rozhodl, bylo mu jedno, jestli někdo umí, neumí, má talent. Prostě on to platil, on rozhodoval," řekl VIPStory.cz zdroj z okolí mrtvého podnikatele.

Jeho smrt stále vyšetřuje policie, i když předběžně vyloučila cizí zavinění. Smrt si Petera Kovarčíka našla v koupelně v jeho bytě na Vinohradech. Údajně na kluzké podlaze uklouzl a spadl hlavou na umyvadlo. V pondělí ho objevil jeho známý, když Kovarčík nebral telefon a nereagoval na smsky ani emaily. Že by se kontroverzní podnikatel a sponzor stal obětí vraždy, policie vyloučila.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47