Britská královská rodina chystá pohřeb!

 Celebrity 
25. března 2015 04:10 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Británie se loučí s Richardem III. Česká televize
Fascinující příběh, kterým Angličané žijí od doby, kdy se našly pozůstatky krále Richarda III., v současných dnech vrcholí.

Tisíce lidí se již v neděli zúčastnilo slavnostního pochodu, kdy královy ostatky prošly kolem všech významných pamětihodností Leicesteru a navštívily i bojiště v Bosworthu, kde Richard III. zahynul. Nyní jsou ostatky vystaveny v leicesterské katedrále, kde budou následně pohřbeny pod dvoutunový náhrobní kámen.

Pohřeb Richarda III., který se bude konat ve čtvrtek, neberou Britové na lehkou váhu. Zájem je mimořádný a značná část občanů má potřebu se s králem rozloučit a poklonit se jeho památce. Několikadenní oslavy vyvrcholí v pátek ohňostrojem a lampionovým průvodem. Očekává se, že lidé budou mít v rukou bílé růže, tedy symbol, za který král bojoval.

Dlouho se spekulovalo, zda se pohřbu zúčastní královna Alžběta. Dnes je jasné, že osobně přítomna nebude, ale bude vystaveno její poselství.

Britští archeologové našli kosterní ostatky pod parkovištěm Grey Friars v anglickém Leicesteru v září 2012. Vykazovaly panovníkovy fyzické rysy a našly se na místě někdejšího františkánského kostela, v jehož hrobce byl podle nejnovějších poznatků král pohřben. Později vědci potvrdili, že ostatky skutečně patří Richardovi III.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47