Holka, která oslnila celý svět a opičí se po ní i Trumpová!

 Celebrity 
11. března 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Původní Barbie z roku 1959, Ken a Totally Hair Barbie Wikipedie, archiv
Nejznámější panenka na světě slaví. Jmenuje se Barbie a je jí šestapadesát let. Barbie, která se stala vůbec nejprodávanější panenkou na světě, byla poprvé představena 9. března 1959 na největším veletrhu hraček American International Toy Fair.

"Vynálezkyní" panenky Barbie byla paní Ruth Handlerová. Vytvořila jí pro svou dceru Barbarru, po které panenku také pojmenovala. Nejlépe prodávanou Barbie v historii se stala Totally Hair Barbie, tedy panenka s extrémně dlouhými vlasy, která byla na trh uvedena v roce 1992.

Barbie ale nezůstala osamocena a postupně dostávala různé kamarádky černošky, asiatky a nakonec dostala i svého přítele Kena. Ten se v reklamě po boku své slečny objevil poprvé v roce 1961 a od té doby se stal nedílnou součástí rodiny.

Po revoluci vtrhla Barbie i na naše trhy. Sugestivní a vtíravá reklama nádherně namluvená Janou Preisovou útočila na všechny holčičky v české kotlině a přesvědčovala je, že právě a jedině "tu pravou od Mattela", musí mít.

Barbie se stala tak populární, že se některé holčičky nechtěly svého idolu vzdát ani v dospělosti a začaly se do podoby panenky stylizovat. Obstarožní Barbie v podání padesátiletých žen známe mnozí i ze svého okolí. U některých vyloudí smích, někomu ukápne slza soucitu, ale většině z nás se zježí vlasy nefalšovanou hrůzou.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod