Těmhle dvěma vozíčkářkám pomohlo dobré srdce slavné zpěvačky!

 Celebrity 
19. února 2015 03:36 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Paní Marie (vlevo) a slečna Bára si díky velkému srdci slavné zpěvačky mohou dovolit nový invalidní vozík! VIP Story.cz
Nové, odlehčené invalidní vozíky si mohou pořídit dvě handicapované ženy díky štědrosti a dobrému srdci slavné zpěvačky. Právě pro ně se konala akce s háčkovanými srdíčky, které vlastnoručně vyrábí Zlatá slavice Lucie Bílá a prodává je na svých koncertech. Díky tomu se podařilo vybrat slušnou částku!

Bílá začala s háčkováním srdíček při svém Černobílém tour 2013 a pokračovala v tom i vloni. Zarámovaná černá a bílá srdíčka se prodávala na jejích koncertech, i těch vánočních a tím se podařilo dát dohromady slušnou sumu. Za tu si přes Konto Bariéry mohou Bára Štěpánková z Brna a Marie Nahodilová z Jihlavy, která jako poděkování zpěvačce namalovala obraz, pořídit odlehčené invalidní pomocníky - tedy vozíky.

"Díky srdíčkům a mým slavičím šatům, které se vydražily za 111 tisíc korun, se podařilo dát dohromady krásnou sumu, a sice 250 tisíc korun. Jsem moc ráda, že to oběma dámám pomůže, a že jsem mohla pomoct dobré věci," řekla na středečním slavnostním večeru v pražské Píseckém bráně Lucie Bílá, které to nesmírně slušelo a rozdávala úsměvy na všechny strany.

Slavici se podařilo uháčkovat celkem asi 1700 srdíček. Ty jako suvenýr v podobě obrázku prodávala na Černobílých megakoncertech i na dalších vystoupeních."V háčkování pokračuju, háčkuju pořád, i v autě, doma, na hotelu. Mě to baví, úžasně si u toho vyčistím hlavu a když to ještě pomáhá dobré věci, o to víc mě to těší," podotkla Lucie Bílá.

S Kontem Bariéry, které vybraly právě tyto dvě handicapované ženy - Báru s rozštěpem páteře, Marii, která se dostala na vozík po úrazu a i přes své postižení funguje a pracuje jako zdravotní sestra, spolupracuje Bílá už mnoho let.

Další vybrané peníze z prodaných srdíček od Slavice půjdou zase na nějaký další konkrétní případ, který tým ředitelky nadace Boženy Jirků vybere.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít