Nejslavnějšímu českému padouchovi u nohou klečely krásné herečky, režisérky i moderátorky!

 Celebrity 
17. února 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Limonádový Joe a Kopeckého nezapomenutelný padouch Hogofogo  Youtube
Před devatenácti lety, 16. února zemřel jeden z našich nejpopulárnějších herců Miloš Kopecký. Postavou doktora Štrosmajera v Dietlově seriálu Nemocnice na kraji města si získal obrovskou popularitu, kterou do té doby ve svém hereckém životě nepoznal. Jemu samotnému se tento fakt jevil až nespravedlivý a jak sám říkal, nebýt Dietla, zůstal by do konce svého života padouchem, intrikánem, zloduchem nebo v lepším případě stárnoucím proutníkem.

Nakonec se ženami to Kopecký uměl a nikdy se netajil svojí slabostí pro ženské pohlaví. K jeho milenkám i manželkám patřily známé herečky, baletky, režisérka Věra Chytilová, televizní hlasatelka Anna Wetlinská a mnoho dalších. Kopecký se netajil svojí averzí k žárlivým scénám a se svými milenkami se netajil ani v době, kdy byl ženatý. Hercovou první ženou byla kolegyně Stella Zázvorková. Svazek to byl velmi krátký, ale vzešla z něj dcera Kateřina. Ta bohužel v patnácti letech spáchala demonstrativní sebevraždu.

Kopeckému mnoho lidí zazlívalo účast v protiemigrantském a prorežimním seriálu Československé televize Krok do neznáma, který začátkem osmdesátých let moderoval. Svoji tehdejší „angažovanost“ později odčinil svým projevem na IV. Sjezdu Svazu československých dramatických umělců 5. května 1987 v Praze. Tehdy se stal prvním umělcem v socialistickém Československu, který se odhodlal říci nahlas komunistům v čele strany a státu, aby odešli z funkcí. Stalo se tak už dva a půl roku před pádem režimu, kdy se ještě většina ostatních Čechů a Slováků bála vyjádřit svobodně názor.

Bohužel závěr života tohoto vynikajícího herce moc veselý nebyl. Listopadovou revoluci v roce 1989 prožil v nemocnici, kde byl hospitalizován se zákeřným onemocním žaludku. Kopecký ovšem celý život bojoval s dalším závažným onemocněním, cyklofrenií, tedy určitým druhem maniodepresivní deprese.

Společenské změny pro něj přišly bohužel příliš pozdě. Miloš Kopecký zemřel 16. února 1996 v bohnické psychiatrické léčebně, kam musel být vzhledem ke svému stále zhoršujícímu zdravotnímu stavu nedlouho před svou smrtí převezen.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod