Květa Fialová: Skrývá vážnou nemoc?

 Celebrity 
14. února 2015 09:56 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herečka Květa Fialová. Co se s ní opravdu děje?  archiv
Herečka Květa Fialová leží už několikátý den v pražské nemocnici po "přechozeném" infarktu, který ji málem zabil. Problémů se srdcem a oběhovým systémem měla už několik a letos v lednu dokonce krvácela z břišní aorty. Co se ale se slavnou Tornado Lou děje teď. Je za tím vážná nemoc?

Fialová je prý chvílemi dezorientována, neví kde je. Neví to chvílemi ani v nemocnici a ještě před infarktovou příhodou přišla do divadla ABC. Personál byl v šoku, když ji přišli přivítat a ona se zaměstnanců ptala kde je a co tam dělá.

"Když jsme ji odpověděli, že v divadle ABC, poděkovala, otočila se a odešla," řekl jeden z pracovníků.

Jinak působila jedna z nejstarších hereček ale poměrně svěže a usmívala se jako obvykle. To ale ještě nic neznamená. I člověk z Alzheimerovou chorobou může mít z počátku jen krátkodobé výpadky paměti a stavy bezprizornosti. Následně se pak stav může zhoršovat.

Už před časem chvílemi nepříčetný výraz herečky, podle mnohých, někdy až vulgární nadávky v zápalu jejího vyprávění, což potvrzují někteří její známí, mohou být příčinou právě hypoteticky se rozmáhající stařecké demence. Zmatenost a neorientovanost v čase a prostoru by mohla být známkou taky mozkové mrtvice, tu ale Fialová podle všeho neprodělala. Pouze srdečné příhodu.

Podle dcery Zuzany Hášové se její maminka cítí už lépe a ptá se lékařů, kdy bude moct jít domů a zase pracovat. Stav herečky může být ale daleko vážnější, než lze předpokládat. Může jít o počínající fázi?

Její manžel, režisér zábavných pořadů Pavel Háša, který zemřel před šesti lety, s Alzheimerem bojoval čtyři roky. Nakonec byl jeho stav natolik vážný a pro herečku vysilující, že byl v zařízení, které je pro pacienty s touto chorobou specializovaný. Touto chorobou trpěl například i český herec a komik Jiří Císler. Alzheimerova choroba, tedy nadměrné odumírání mozkových buněk se nedá léčit, pouze oddálit.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008