KAUZA: Skončí Eliška Balzerová na dlažbě?

 Celebrity 
29. ledna 2015 07:05 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Skončí herečka, dnes ředitelka Divadla Na Fidlovačce na dlažbě?  archiv
Bez práce, bez motivace, s rukama v klíně, tak by mohla zcela reálně dopadnout známá česká herečka Eliška Balzerová. I když ve svých 65 letech je už řádnou důchodkyní, stále se kromě herectví věnuje funkci ředitelky Divadla Na Fidlovačce. Jenže, tohle divadlo s největší pravděpodobností v příští sezóně zavřou a ona tak zůstane na dlažbě!

Divadlo totiž od pražského magistrátu nezískalo dotaci na svou činnost a z odehraných představení jen těžko může fungovat. Na vině podle Balzerové není současné vedení radnice Hlavního města Prahy, ale to bývalé, respektive grantová komise.

„Komise toho bývalého vedení, rozhodla, že Divadlu Na Fidlovačce nedá ani korunu a současné vedení to má teď ke schválení. Takže já pracuji s touto informací. Skutečnost je taková, že divadlo, které nedostane ani korunu, musí skončit,“ řekla doposud zatím ještě ředitelka.

„Teď ještě dojíždíme dvouletý grant, který nám přikazuje udělat ještě dvě premiéry. Tu jednu začínáme zkoušet, druhou uděláme na podzim a pak konec,“ posteskla si herečka a ředitelka zároveň.

Divadlo kdysi s kolegou Tomášem Töpferem znovu obnovili. Sehnali sponzory a dárce na jeho rekonstrukci a znovuotevření. Před lety, když Töpfer prchl do čela Divadla Na Vinohradech a udělal tak své kamarádce čáru přes rozpočet. S Töpferem odešli jak sponzoři, tak někteří diváci, ale ona to přesto zvládla. Teď ale šanci na fungování bez grantu nemá.

Situace sice není ještě úplně beznadějná, protože si příští rok divadlo může o dotaci požádat znovu. Sama Balzerová je ale prý k tomu skeptická. A to přesto, že podporu nabídl i ministr kultury Daniel Herman.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod