Nejslavnější anorektička světa. Ambassadorka štíhlé linie vážila pouhých 41 kilogramů!

 Celebrity 
22. listopadu 2014 10:50 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Twiggy změnila svět modelingu Profimedia
Kdo by dnes neznal Twiggy, dívku, která navždy změnila svět modelingu. Lesley Hornby vynikala extrémní štíhlostí, nožičky měla jako proutky (twig = anglicky větvička, pozn. redaktora) a pohled si zdůrazňovala nánosem nalepovacích řas.

Díky své postavě a následné kariéře se stala ikonou 60. let. Vážila tehdy pouhých 41 kilogramů při výšce 168cm. Právě díky anorektickému vzhledu se však ze dne na den změnila obyčejná holka z Anglie na nejlépe placenou modelku světa. Sláva a šílenství okolo její osoby by se dalo přirovnat k tehdejší ”beatlemánii”.

„Najednou mi všichni říkali, jak jsem krásná a já jsem si myslela, že se snad všichni úplně zbláznili,” popisuje dění sama Lesley, která odstartovala trend hubených holek. I když ona sama tvrdila, že dietu nikdy nedržela, jen měla rychlejší metabolismus.

Přestože je štíhlá až do dnešního dne, před extrémně nízkou váhou varuje. Kromě toho bojuje také proti kožešinám a účastní se různých charitativních a dobročinných akcí.

Velkou ikonou její doby byl například i umělec Andy Warhol nebo již výše zmiňovaní The Beatles. Pokud vás zajímá kdo všechno se v šedesátých letech otiskl do historie, můžete si to připomenout v pořadu The Sixties na stanici Spektrum.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve