Děti Nely Boudové jsou tak zblblé z mamčina vegetariánství, že jim u táboráku nejedou špekáčky

 Celebrity 
02. srpna 2014 06:14 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
I bez masa je Nela fakt kočanda! TV Nova
Maminka Nela Boudová je vegetariánka. Dobrovolně se zřekla masa. Její děti dostaly ovšem možnost volby. Když byli Andrej (13) a Oliver (12) úplně malí, maso na talíř nedostávali, protože jim máma neservírovala nic, co sama nejí. Později dostali na vybranou a sami se rozhodli, že maso jíst nechtějí.

"Pokud maso chcete, dejte si ho..." říkává jim máma. Oni ale zůstávají u zaběhnutého jídelníčku. Jen občas si prý dají u táboráku špekáček, ale pak se svěří, že jim stejně moc nechutnal. A jak to mají se stravováním mimo domov? Školku jim maminka našla speciální vegetariánskou a ve školní jídelně je také vždy jedno bezmasé jídlo. "I naše dětská lékařka je vegetariánka a mám od ní potvrzeno, že i když děti nejí maso, vyvíjejí se zcela normálně. Strava ale samozřejmě musí být pestrá..." vysvětluje Nela.

Oblíbená herečka ovšem není žádný militantní vegetarián. Určitě nezjišťuje, jestli v zeleninové polévce je nebo není hovězí bujón. A kdyby prý měla chuť na maso, tak si ho klidně dá. Jenomže nemá. Definitivně přestala jíst maso před patnácti lety, když viděla Němce střílet divočáky, což jí velice otřáslo. "Nejsme vlastně vegetariáni proto, že bychom si mysleli, že je bezmasá strava zdravější... i když asi je..." uzavírá Nela Boudová debatu na téma vegetariánství.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47