Pět znamení, že asi brzo dostanete padáka! Raději začněte leštit svůj životopis.

 Life & Style 
22. dubna 2014 05:50 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Cítíte, že by se bez vás v práci obešli...? Foto: Twitter
Pro mnoho lidí je dnes největší noční můrou náhlá ztráta práce. Přiznejte si, že už jen pomyšlení na to je velmi stresující. Účty za nás totiž nikdo nezaplatí. Proto byste raději neměli ignorovat těchto pět signálů a místo toho začít vymýšlet plán B:

1. Navrhnul vám šéf neplánovaně, ať si vezmete na pár dní dovolenou? Může to znamenat, že opravdu chce abyste si odpočali. Zejména pokud jste v poslední době měli fakt hodně práce. Na druhou stranu to také může znamenat, že vaše služby již nepotřebuje.

2. Udělali jste nějakou chybu a jste si toho vědomi? Pak seberte odvahu a jděte to s nadřízeným vyřešit. Často se stává, že místo toho zaměstnanec čeká, jestli se na to přijde a co se bude dít dál...? Na většině pracovišť se byť i malé chybičky netolerují a neschopnost je často trestána. Samozřejmě druhá šance není vyloučena.

3. Je firma v níž pracujete na pokraji úpadku nebo byla nedávno prodána jiné společnosti? Pak byste měli zvážit i ten nejhorší možný scénář. V takových případech se často mění firemní strategie a nebo má nový kupce své lidi, které zná a věří jim, takže je milerád dosadí místo vás.

4. Všimli jste si, že rozsah vašich povinností se v poslední době tak nějak scvrknul? Jestliže to předtím bylo úplně naopak, zřejmě jste jim ve firmě už k ničemu. Je také možné, že společnost musela udělat náhlé škrty a snížit náklady. I v tomto případě však není na škodu oprášit životopis.

5. Často si vás vedoucí zve ”na kobereček” a je stále s něčím nespokojený? Takový poplach rozhodně neignorujte. Zejména pokud k tomu má opravdové důvody jako pozdní příchody, neplnění povinností, nejste dobrý týmový hráč, nehodíte se na svoji práci... tak to raději začněte hledat klíč od zadních vrátek.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum