Hadamczik označil novináře za nýmandy a končí u reprezentace

 Sport 
25. února 2014 16:40 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Žhavé, zimní, tvoje... bylo motto olympiády. Pro Lojzu to moc neplatilo.  / inStory.cz
A je to tady! Kouč české hokejové reprezentace Alois Hadamczik končí. Nehodlá prý čelit útokům médií. Po šestém místě na olympiádě v Soči čelil Hadamczik silné kritice, kterou ale považoval za neoprávněnou.

„Nevidím žádný důvod, abych po prohře s tak silným týmem, jako je USA, řešil, zda budu na lavičce národního mužstva pokračovat, nebo rezignuji," nepřipouštěl si bezprostředně po vyřazení českého týmu konec ve funkci. Uběhlo ovšem pár dnů a tlaku Hadamczik nakonec podlehnul.

„Jestliže se stalo, co se stalo, a chtějí mi poroučet takoví nýmandové, kteří jen píšou do novin, nemají žádnou školu a začínají mi říkat, jaký mám a nemám systém, jestli jsem s někým mluvil a nemluvil, jestli měl brankář chytat nebo neměl, tak jsem si říkal, ať to dělá někdo jiný. Od dnešního dne nebudu národní tým trénovat, budu ho sledovat a budu mu fandit," odůvodňoval Hadamczik pro Hitrádio Orion své rozhodnutí.

A kdo ho zastoupí? Variant je více. Středeční jednání výkonného výboru hokejového svazu tak bude projednávat nejen trenérovo hodnocení vystoupení v Soči, ale i jméno Hadamczikova nástupce. Mluví se o Vladimíru Růžičkovi, nebo Josefu Jandačovi, kteří však mají rozdělanou práci v klubech. Variantou by mohl být i Slavomír Lener.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve