Zdeněk Troška se směje: Než by dali Českého lva mě, raději ho zrušili!

 Celebrity 
26. února 2014 06:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Babovřesky 2 se divákům líbí Falcon
Babovřesky 2 režiséra Zdeňka Trošky vedou žebříček návštěvnosti kin. Za první víkend film navštívilo přes sto tisíc diváků. Podle tvůrců jde o úsměvný obrázek ze života, podle filmových kritiků o jeden z nejhorších filmů všech dob.

Výsledkem rozporu mezi vkusem diváků a odborné veřejnosti bylo zrušení kategorie "divácky nejnavštěvovanější film" při letošním udílení cen Český lev. "Zrušili jedinou smysluplnou cenu, která byla jasně měřitelná počtem prodaných lístků, čili zájmu diváků," míní o tomto kroku režisér Troška. Tvůrce oblíbených komedií to ale rozhodně nenaplňuje žádnou hořkostí. "Film děláme pro diváka. Pro nikoho jiného. Já s nikým nesoutěžím. Co je vám platné, že budete mít doma nějakého skleněného psa nebo lva, když přijde na film dvě stě lidí."

Když spolupracovníci oznámili Zdeňku Troškovi, že Babovřesky 1 předčily loni v návštěvnosti i Hobbita a že si asi bude muset dojít pro Českého lva, se smíchem prohlásil: "Prosím vás, než by dali lva Troškovi, to ho radši zruší." Což se tedy vzápětí také stalo...

A co konkrétně říká Zdeněk Troška na kritiky nejnovějšího diváckého trháku Babovřesky 2? "Nikdy jsem o sobě netvrdil, že vyrábím nějaké umění. Dělám veselou anekdotu, jako dělali Francouzi Četníka ze Saint Tropez nebo Italové Šimona a Matouše. Všichni věděli, že to není žádné umění, ale film pro zasmání. A my jsme tohle udělali z českého prostředí. Kdo na to jít nechce, ať nechodí."
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47