Hvězda série Most! Zdeňek Godla natočil nový film. Natáčení v romské osadě se mu ale nelíbilo

 Seriály & Filmy 
02. března 2023 10:51 / Mirka Malá
  8
📷
3 fotografie v galerii
Zdeněk Godla jde od časů Mostu z role do role Nextfoto
Zdeňka Godlu dnes zná doslova každý, a to jen díky slavnému a dnes už i kultovnímu seriálu Most! Godla se od časů Mostu stal velmi obsazovaným hercem a natočil i nový film Invalida, kde hraje se slovenským rapperem Rytmusem.

Film se odehrává v divokých devadesátkách, které jsou v posledních letech velmi oblíbeným tématem filmařů a televizních tvůrců. Film je zjednodušeně o pomstě, která každému vyrazí dech, a taky o jednom pevném přátelství.

Paradoxně měl ale Zdeněk Godla při natáčení filmu největší problémy, když se natáčelo v jedné romské osadě. „V romské osadě jsem neměl dobré pocity, kdeco jsme tam zažili a některé věci nebyly hezké,“ prozradil sám herec. Snímek Invalida tak ale do jisté míry kopíruje hlavní téma kultovního Mostu a sám Godla vnímá jeho hlavní sdělení podobně. „Po tom všem, co se na tomto světě děje, si lidi zaslouží zasmát se a navést na jinou stránku života. A kromě toho ve filmu uvidí, že i přes všechny předsudky se bílý s Romem mohou mít rádi, když se navzájem poznají,“ poznamenal herec, který se dočkal velkého úspěchu i v předchozí řadě Stardance.

To raper Rytmus si ve filmu zahrál roli mafiána, samozřejmě romského. Rytmus si ale na natáčení v romské osadě na rozdíl od Zdeňka Godly až tolik nestěžoval. „Celý obraz jsem měl v romštině, což jsem trošku podcenil, protože romsky neumím mluvit a celé mi to došlo až na place. Takže jsem hrál a prociťoval slova, kterým jsem nerozuměl. Samozřejmě, s profi týmem jsme si s tím vyhráli a výsledek dopadl na jedničku,“ pochválil se slavný raper.

Rytmus se na natáčení filmu Invalida ale podílel víc než jen rolí romského mafiána. Společně s Kmeťobandem nazpíval titulní píseň k filmu, kterou je legendární hitovka skupiny Modus, Úsmev, kterou Rytmus předělal do romského aranžmá a přetextovaný song se tak v romštině jmenuje Asal. 
Sám taky částečně spolupracoval na scénáři, aby pomohl do filmu dostat plnohodnotný pouliční slang.

A o co v Invalidovi tedy půjde? Především nebudou chybět šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků a samozřejmě organizovaný zločin. V této době a prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, na svou profesi hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze jednoho dne ocitne v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnosti se nedočká, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. A tak začne pomsta provázená neuvěřitelnými situacemi.

Pro sedmačtyřicetiletého Zdeňka Godlu je film Invalida od časů série Most! už několikátou hereckou příležitostí. Od Mostu hraje v Ordinaci v růžové zahradě a malou roli dostal i v sérii Dobré ráno, Brno. Invalida je jeho už jedenáctou filmovou rolí. Objevil se mimo jiné i ve snímcích Cesta ven, Nikdy nejsme sami, Případ mrtvého nebožtíka nebo Il Boemo. A letos se objeví ještě v pokračování filmu Bastardi.

Autorský článek, další zdroj: CinemArt

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008