V roli chirurga má Radim Fiala stálý přísun adrenalinu a neodpustí si ho ani o dovolené

 Celebrity 
16. srpna 2023 23:39 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Radim Fiala Se svolením R. Fiali
Herec Radim Fiala se dá nazvat matadorem divadelních prken i filmových kamer. Poprvé dostal větší filmovou roli už před 30 lety. Zahrál si v mnoha filmech, které lze považovat za skvosty české kinematografie, jako například Tmavomodrý svět nebo Nabarvené ptáče. Od roku 2008 ho však diváci nejvíce znají jako doktora Petra Hanáka v jednom z nejpopulárnější českých seriálů všech dob: Ordinace v růžové zahradě.

Radim Fiala alias Petr Hanák v seriálu hraje zásadového, férového a profesionálního chirurga s praxí vojenského lékaře se zkušenostmi v zahraničních misích. Svou roli hraje Radim tak přesvědčivě, že si většina diváků říká, že pokud by se někdy dostali do rukou doktora, chtěli by, aby byl přesně jako doktor Hanák. Tato seriálová postava je tak populární, že má dokonce svůj vlastní profil na facebooku, kde ho sledují tisíce lidí.

Doktor Hanák zažívá dennodenně infarktové situace při zachraňování pacientů, což naštěstí Radim Fiala v reálném životě nedělá. Ostatně, jak sám přiznává, lékařský um není zrovna to, co by ho s jeho seriálovou postavou spojovalo, nicméně stresu, adrenalinu a napětí si při natáčení užije ažaž. Dalo by se tedy očekávat, že o divadelních a filmových prázdninách vyrazí někam na pláž a totálně vypne. Opak je však pravdou. Radima Fialu totiž láká dobrodružství, a tak se o prázdninách vydal autem do Rumunska okusit Transfagarasan. 

O co jde? Jedná se o cestu s nejkrásnějšími výhledy v Rumunsku. Není to ovšem žádná lážo plážo projížďka. Musíte totiž překlenout hory Fagaras tvořící část Karpat. Stokilometrová silnice je mimořádně členitá a plná zatáček. Navíc vám občas mohou zkřížit cestu nejrůznější divoká zvířata včetně medvědů. A i v srpnu tu nejsou překvapením úseky pokryté sněhem. 

„Projet tuto neuvěřitelnou trasu chci už od chvíle, kdy jsem viděl v Top Gearu Jeremyho Clarksona, který zde testoval auto. On tuto silnici označil za divokou, ale nejkrásnější na světě. Říkal jsem si, že to taky jednou zkusím. Tato příležitost se mi teď naskytla s novým Peugeotem 408. Vyrážíme tak s partou kamarádů na krátký roadtrip do Rumunska a věřím, že to bude skvělé dobrodružství,“ svěřil se nám před odjezdem Radim Fiala.

Bez pořádného auta si samozřejmě tuto cestu nejde pořádně vychutnat, což Radim dobře ví. Sportovní SUV kupé Peugeot 408 s výkonem 225 koní je tak skvělou volbou. Tento vůz je navíc jak dělaný na dlouhé cesty. Komfortní, se spoustou místa na zadních sedadlech, a navíc se zvýšeným podvozkem, což se na počasím týrané rumunské silnici plné výmolů bude hodit. 

První fotky, které Radim zveřejnil na sociálních sítích, naznačují, že výlet probíhá dle očekávání. S kamarády přespávají v zapadlých horských chaloupkách a ochutnávají vyhlášené rumunské speciality. Vzhledem k tomu, že je v Radimově partě i šikovný kameraman, můžeme se zřejmě těšit i na nějaké zajímavé video. 

Zdroj: Peugeot, Radim Fiala

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod