Zdeněk Svěrák si vzal svoji první lásku. Žijí spolu 64 let, jednou se však dopustil nevěry s výrazně mladší ženou

 Celebrity 
09. dubna 2023 09:54 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Svěrák prožíval krizi středního věku NextFoto
Zdeněk Svěrák patří do popředí tváří, které se výrazně podíleli na utváření kulturní sféry naší země. A přestože se oženil z lásky, s níž žije už 64 let, ani jemu se nevyhnula krize středního věku. Tehdy totiž svoji ženu podvedl s mladší milenkou.

Každé manželství si občas prochází krizí, některá však mnohem větší a závažnější. Takovým příkladem byl i legendární Zdeněk Svěrák, který se svou ženou žije několik desítek let, přesto nastalo období, kdy porušil manželský slib. 

S manželkou Boženou se seznámil ji během studií a byla to láska jako trám. Vlastně to dokonce byla jeho první láska. „My jsme se seznámili v září 1954. Bylo nám osmnáct let a vysoká škola pedagogická měla začátek roku v kině Lucerna. Všichni jsme se sešli v jedné řadě,“ svěřil se v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Letos oslaví 64 let od svatby a byť si prošli několika trápeními, jsou nerozluční parťáci. Cokoliv Svěrák napíše, to ihned dává přečíst Boženě, která se nebojí pořádně kritizovat. Možná právě jejich harmonické spojení, jehož pilířem je přátelství, pomohlo překonat krizi, která mohla jejich manželství nadobro zničit. 

Když Svěrákovi padla padesátka, dostavila se krize středního věku. Zamiloval se do o čtyřicet let mladší slovenské kolegyně, Ivony Krajčovičové, s níž hrál v několika filmech. O její přízeň se dokonce pral s režisérem filmu Vítem Olmerem. 

Svěrák své mladé múze propadl natolik, že se rozhodl opustit svou ženu. Mladá herečka to však neviděla stejně a raději ze vztahu vycouvala. Údajně to pro něj byl velký šok. "Naštěstí už to bylo na konci filmu, protože Zdeněk to strašně těžce nesl. Dokonce se s ní přestal úplně bavit. Když jsem jim potřeboval něco vysvětlit, dát pokyny, musel jsem to říkat každému zvlášť. Oni spolu vůbec nemluvili,“ prozradil Blesku Olmer o dění během natáčení filmu Jako jed.

Sám Svěrák na životní uklouznutí pohlíží jako na součást života. Prý se to může stát každému muži. "Bylo štěstí, že se podařilo najít krásnou slovenskou herečku, která prostě byla výrazný typ. Na muže v mém věku mohla skutečně klidně působit jako jed. Po padesátce to může potkat každého chlapa,“

Slavný bard se nakonec vzpamatoval a manželka, která se o jeho poměru dozvěděla, ho vzala na milost. A jak se zdá, bylo to správné rozhodnutí, protože společně s Boženou tvoří skvělou manželskou dvojici.

Autorský článek, další zdroje: 7 pádů Honzy Dědka, Blesk

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?