Vstřícné gesto prince Williama: Při návštěvě Varšavy navštívil podnik podporující LGBTQ+ komunitu

 Celebrity 
11. dubna 2023 10:18 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Princ William všechny překvapil Wikimedia Commons / Paul Townley / volný zdroj
Princ Williama před korunovací svého otce vykonává zahraniční cesty. Jedna z nich ho dovedla do Polska, kde mnohé překvapil svým činem. Navštívil restauraci, která podporuje LGBTQ+ komunitu a objednal si obyčejné jídlo, které ho vyšlo pouze na 300 korun.

Není zřejmé, jak moc musí princ William pečovat o svou image před korunovací svého otce, která se uskuteční v květnu. Ale podle toho, jak se prezentuje, dělá vše, co je v jeho silách, aby vypadal přístupný naprosto každému. I co se týče sexuální orientace.

Při nedávné bleskové cestě do Polska si rozhodl se svým týmem zarezervovat si stůl v Buetero Bistru ve Varšavě. Místo, které je známé jako otevřené stejnopohlavním párům. Není divu, že zaměstnanci podniku byli naprosto překvapeni návštěvou, kterou měli. Rovněž je zarazilo, že si princ spolu se svými zaměstnanci objednal klasické jídlo, které je vyšlo do 300 korun. Sám princ vypadal docela uvolněně a zdálo se, že si prostředí docela užívá. Jeho přítomnost zvedla náladu celého podniku, nespočet lidí si ho totiž začalo fotit. Dokonce na tváři vykouzlil úsměv, když si uvědomil, že si ho lidé fotí.

Deník Daily Mail tuto informaci vypustil jako první. Redakce také mluvila se zdrojem, který byl v restauraci, když princ uvnitř večeřel. "Tým z Kensingtonského paláce si zarezervoval místní restauraci poblíž místa, kde pracovali, a princ se rozhodl se k nim připojit. Zeptal se jich, co večer dělají, a pak požádal, aby přišli. Byla to skvělá noc. Tým opravdu ocenil, že je požádal, aby se k němu připojil.“

Majitel restaurace pak prozradil, že u stejného stolu již byla rezervace pro ženu jménem Daisy, ale po příchodu prince ji museli zrušit. Řekl Daily Mail, že princ během tří hodin, co tam byl, snědl trhaný vepřový sendvič a podle všeho mu jídlo opravdu chutnalo. 

Tuto návštěvu prince Williama v queer-friendly prostoru lze brát jako jeho podporu a protest proti zemi s jedněmi z nejpřísnějších zákonů proti LGBTQ + komunitě. V Polsku totiž manželství osob stejného pohlaví stále není uznáváno. Možná neúmyslně, možná ano, nicméně princ William je nyní spojencem komunity LGBTQ+.

Princ William odjakživa následuje vzor své matky, princezny Diany, která svou podporou věnovala všem lidem, zapsala se tak hluboce do jejich srdcí. Patrně i on chce vystupovat jako moderní a otevřený zástupce královské rodiny, kterému jde o dobro a spokojenost lidí. Nakonec, dláždí si tím cestu k tomu, aby byl v budoucnu oblíbeným králem, až tato chvíle nadejde. 

Autorský článek, další zdroje: Daily Mail

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve