Symbolika šatů Kate Middleton, které oblékla na pohřeb královny Alžběty II.

 Celebrity 
22. září 2022 09:30 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Princezna z Walesu uctila památku královny Wikimedia Commons / Ricky Wilson / volný zdroj
Královna Alžběta se již před pár dny s obrovskou pompézností odebrala na svou poslední cestu. Její památku přišlo uctít nespočet světových vládců či jejich zástupců. Největší pozornost se však zaměřila na královskou rodinu. Kate Middleton vzdala hold královně černými, symbolickými šaty.

Když 8. září ve věku 96 let zemřela jedna z nejvýznamnějších a nejdéle vládnoucích panovnic světa, nejen Velkou Británii zahltila vlna smutku. Královna Alžběta byla nedílnou součástí monarchie po 70 let a její odchod nenávratně zamával s osudem Spojeného království.

Pohřeb britského panovníka má vždy přísné protokoly, a tedy i co se odění týče. Přestože se Kate a Meghan přísně držely královského protokolu a oblékaly se do tradičního černého, smutečního oděvu, obě našly rafinované způsoby, jak symbolicky uctít památku zesnulé panovnice.

Kate Middleton vzdala dojemnou poctu královně prostřednictvím speciálních černých šatů. Jako nová princezna z Walesu vynesla stejné kabátové šaty Alexander McQueen, které měla na sobě během červnových oslav na Trooping the Colour, den, který byl součástí Platinového jubilea. Nicméně tehdy oblékla šaty v čistě bílé barvě, které doplnila veselým, modrobílým kloboukem a safírovo-diamantovými náušnicemi.

Jednořadé kabátové šaty ve stylu kabátu jsou zakázkovým kouskem od britského návrháře. Kate si bílou verzi poprvé oblékla na summit G7 v roce 2021.

Na pohřeb vynesla stejný model v černém provedení. V klobouku totožné barvy se širokou krempou a závojem od Philipa Treacyho, punčocháčemi a černými lodičkami od Gianvita Rossiho dodržela protokol a zároveň vypadala elegantně. Jako doplňky si vybrala bahrajnské náušnice s perlou a diamantem. Náušnice byly vyrobené ze dvou ze sedmi perel, které daroval bahrajnský šejk tehdejší princezně Alžbětě a poručíku Philipu Mountbattenovi na jejich svatbě. Krk jí pak zdobil náhrdelník vytvořený Garrardem, s nímž debutovala na oslavě 70. výročí svatby Alžběty a Philipa v roce 2017. Dříve ho nosila i její zesnulá tchyně, princezna Diana. 

Kate stejný komplet šperků vynesla na pohřeb prince Philipa. Chtěla tím nepochybně vyjádřit vzpomínku na Alžbětino celoživotní partnerství s vévodou z Edinburghu, kteří zasvětili život službě rodině a vlasti.

Pohřbu se zúčastnily i královské děti – prince George (9) a princezna Charlotte (7), kteří předvedli, že jsou skutečnými královskými dětmi. Malá Charlotte také přispěla k uctění královny Alžběty pomocí svého oblečení. Na kabátek připnula brož s diamantovou podkovou, která byla údajně darem od zesnulé královny. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Abeera Mir (@fashiontalkbyabeera)

Autorský článek, další zdroje: pagesix.com, vogue.com, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak upevnit partnerský vztah? Malá gesta a projevy lásky v každodenním životě mají obrovský vliv

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty