Hugh Grant kdysi v opilosti málem o všechno přišel. Nakonec na svém riskantním kroku vydělal a stal se ještě bohatším, než byl

 Celebrity 
13. září 2022 09:31 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Hughu Grantovi je už dvaašedesát Depositphotos
Slavný britský herec Hugh Grant v pátek slavil dvaašedesáté narozeniny, a tak se při té příležitosti vzpomínalo i na historku, jak málem o všechno v opilosti přišel, ale nakonec se stal ještě bohatším, než byl.

Hugh Grant patří samozřejmě k nejbohatším britským hercům a jeho majetek je dnes odhadován na 150 milionů dolarů. To ostatně není žádné velké překvapení, protože Grant v osmdesátých a devadesátých letech hrál prakticky ve všem a za své role dostával tučné honoráře. V dobách své největší slávy inkasoval Grant za hlavní role bez problémů i 10 milionů dolarů.

Navíc Grant nebyl až do roku 2018 nikdy ženatý, takže vydělané peníze ani neprodělal během rozvodů. Ale dokázal je lidově řečeno propít. Tedy přesněji, dokázal v opilosti udělat šílené rozhodnutí, které ho stálo přes 2 miliony dolarů.

V roce 2001, což ovšem Grant přiznal až o osm let později, si vyrazil se svým otcem na pijatyku do New Yorku. Aukční síň Sotheby's tam náhodou tou dobou pořádala uměleckou aukci, a jak byl Grant v bujaré náladě, pověřil svoji asistentku, aby přihodila v aukci na obraz Elizabeth Taylor od Andyho Warhola.

Asistentka svůj úkol splnila do puntíku. Aukce se nejen za Granta zúčastnila, ale také obraz doopravdy získala. Když Grant zjistil, že ho tahle opilecká sranda přišla na víc jak 2,3 milionu dolarů, rychle vystřízlivěl, ale obraz si nakonec nechal a měl ho doma celých šest let.

V roce 2007 se Grant rozhodnul, že už mu obraz Elizabeth Taylor nic neříká, a prodal ho se ziskem neuvěřitelných téměř 13 milionů dolarů. Takže i když Warholův obraz koupil v opilosti, ukázalo se, že i pod vlivem má skutečně dobré obchodní vlohy.

To se ostatně o Grantovi ví už dávno, protože herec vždy hodně a dobře investoval do různých nemovitostí. Koupil a prodal se ziskem. A některé nemovitosti také dokonce za tučné nájemné pronajímá.

A jeden příklad za všechny. V roce 2006 Hugh Grant koupil sídlo se šesti ložnicemi na Chelsea Square za 20 milionů dolarů a o tři roky později jej prodal za 32 milionů dolarů. S takovým obchodním instinktem se ani Grant o nové filmové role moc zajímat nemusí.

Sám teď údajně žije se svou manželkou Annou Elisabet Eberstein v domě se šesti ložnicemi, kde společně vychovávají tři děti. Těch má ale Grant celkem pět, protože se ženami mu to zrovna nikdy dvakrát nešlo.

Dobře zdokumentovaný je jeho letitý vztah s herečkou Elizabeth Hurley, který skončil poté, co byl Grant doslova přistižen, když v roce 1995 hledal služby prostitutky. Hurley to s ním ještě vydržela do roku 2000 a pak se definitivně rozešli.

Grant má tedy celkem pět dětí se dvěma ženami. V září 2011 se mu narodila dcera Tabitha s přítelkyní čínského původu Tinglan Hong. V září 2012 mu pro změnu syna porodila švédská televizní producentka Anna Eberstein, tedy jeho současná manželka. Hong a Grant se samozřejmě kvůli tomu rozešli, ale jen na chvíli, a Hong mu nakonec porodila syna Felixe.

V prosinci 2015 se Grantovi a Eberstein narodila dcera a další se pak narodila v březnu 2018, přičemž Grant si nakonec švédskou producentku vzal 25. května téhož roku. Ve svých dvaašedesáti je tedy mnohonásobným otcem, ale se svým majetkem je bez problémů všechny dokáže luxusně zajistit.

Autorský článek, další zdroj: Express

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod