Byla milenkou prince Charlese celý život, nakonec málem nedorazila na jejich svatbu

 Celebrity 
11. července 2022 09:00 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Vévodkyně Camilla se málem za Charlese neprovdala Depositphotos
O mileneckém poměru prince Charlese a Camilly Parker Bowles se toho napsalo už hodně. Charles jí byl doslova posedlý a nemohl bez ní žít, i když se oženil s Dianou. Když ale nakonec královna povolila jejich sňatek, Camilla na svatbu málem nedorazila.

Dnes má Camilla titul Vévodkyně a je známou propagátorkou zdravého životního stylu. Když si ale v roce 2005 konečně svoji životní lásku měla brát, dostavily se vážné zdravotní problémy, kvůli kterým málem ostře sledovanou svatbu nestihla.

Není tajemstvím, že Camilla, která před svatbou žila s princem Charlesem v jeho sídle, byla černou kaňkou na nástěnce královské rodiny. Královna dokonce jisté lidi zaúkolovala, aby se Camilly zbavili alespoň tak, že ji dostanou z Charlesova domu. Záhy se ale ukázalo, že je to nesplnitelný úkol, zejména kvůli Charlesově neutuchající posedlosti svojí celoživotní milenkou.

Díky tomu královně prakticky nezbylo nic jiného než nakonec jeho manželství s rozvedenou Camillou, navíc poměrně všemi Brity nenáviděnou, posvětit. Trvalo to sice ještě několik let, ale Charles nakonec podle pečlivě připraveného plánu požádal v únoru 2005 Camillu o ruku a svatba se nakonec konala 9. dubna. Tedy vlastně málem se nekonala.

Camilla totiž byla nemocná a vystresovaná a pamětníci tvrdí, že prakticky nebyla schopná vstát z postele. Měla totiž sinusitidu, což je infekce dutin, která má velmi nepříjemné a bolestivé projevy, kdy bolesti zubů a hlavy nejsou vůbec výjimkou.

Protože je královská svatba především svatba tradiční, byla tou dobou Camilla oddělena od prince Charlese, i když vlastně zůstala v jeho domě, kde společně už řadu let žili, tedy konkrétně v Clarence House. Tam jí dělala společnost její sestra Annabel, která nakonec pomohla Camillu dát alespoň trochu dohromady a připravit ji na obřad.

Nakonec vše proběhlo hladce a Charles se konečně oženil se ženou, kterou miloval dlouhých třicet let a díky které zničil svoje manželství s Dianou.

Právě tomuto tématu se taky bude věnovat velmi očekávaná pátá řada hitového seriálu Koruna. Fanoušci se už jen třesou na pikantnosti ze soukromého života Charlese a Diany. Ústředním tématem má být také jejich rozvod, často označovaný za nejslavnější rozvod všech dob. Svůj kus páté řady si samozřejmě urve i Camilla, která v Charlesově životě hraje tak významnou roli a kvůli níž se budoucí anglický král k Dianě nechoval nikdy dvakrát hezky.

Autorský článek, další zdroj: Hello

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve